Gedikli, Trump'ın Başkanlığı İle İlgili 'Küresel Finansal Çağ Bitmiştir' Dedi - Son Dakika
Ekonomi

Gedikli, Trump'ın Başkanlığı İle İlgili 'Küresel Finansal Çağ Bitmiştir' Dedi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli EGD Buluşmaları'nda yaptığı konuşmasında ABD'ne 45. Başkan olarak Donald Trump'ın seçilmesini, küresel finansal çağın bitmesi şeklinde yorumladı.

09.11.2016 16:47  Güncelleme: 17:55

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Buluşmaları'nda yaptığı konuşmada, Amerika'daki başkanlık seçimini anımsatarak, başkanlık seçimini Donald Trump'ın kazanmış göründüğünü, bunun üzerine çok değerlendirme olacağını ancak kendisinin gördüğünün Amerika ekonomisinin resesyona gireceği olduğunu, kimin seçildiğinin hiç fark etmediğini söyledi.

EMEKLİLERİN VE MAVİ YAKALILARIN ZAFERİ

Donald Trump'ın ABD'nin yeni başkanı olmasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Gedikli, şunları söyledi:

"Trump'ın seçilmesini, finansal çağın bitmesi olarak yorumluyorum. Küresel finansal çağ bitmiştir. Amerikan seçmeni de buradaki noktayı koyuyor. Buna Amerika'da emeklilerin ve mavi yakalıların zaferi de denebilir, Hollywood'un, Wall Street'in mağlubiyeti de. Bunu Trump'ın kişiliğine bakarak değerlendirmek doğru olmaz. Temsil ettiği misyon veya durduğu yer olarak bakarsak bu tabirleri kullanabiliriz. Misyon itibarıyla ben böyle görüyorum.


"DEVLET YAPILARI DAHA FAZLA ÖNE ÇIKACAK"

Devlet yapılarının daha fazla öne çıkacağını düşünüyorum. Küresel finansal sermayenin devlet yapılarıyla yaptığı mücadele var. Aslında Türkiye de bunları yaşadı, bunlar çok konuşulmadı. Küresel finansal sermaye her tarafta devlet yapılarını çökertmek için uğraştı, uğraşıyor. Niye, devlet yapıları çöktüğü zaman istediği gibi hareket ediyor ama sonrasında ne oluyor? O insanların güvenliği azalıyor. Devletin olmadığı yerde hukuk nasıl olacak? Finansal sermaye kendi güvenliği nasıl sağlayacak? Böyle bir güvenlik olmaz ki... Bunları çok fazla düşünerek hareket ettiklerini sanmıyorum. Devlet yapıları mutlaka olmak zorunda. Yeni bir dünya düzeni kurulacaksa devlet yapıları üzerinden bunun artık olma ihtimalinin yükseldiğini görüyorum."

Gedikli, Trump\'ın Başkanlığı İle İlgili \'Küresel Finansal Çağ Bitmiştir\' Dedi

Son Dakika Ekonomi Gedikli, Trump'ın Başkanlığı İle İlgili 'Küresel Finansal Çağ Bitmiştir' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement