Dardanel 30. Yaşını Kutladı - Son Dakika
Ekonomi

Dardanel 30. Yaşını Kutladı

Dardanel 30. Yaşını Kutladı

Deniz ürünleri sektöründe Türkiye'deki önemli markalarından biri olan Dardanel, kuruluşunun 30. yılını kutladı.

20.11.2014 15:30  Güncelleme: 15:37

Deniz ürünleri sektöründe Türkiye'deki önemli markalarından biri olan Dardanel, kuruluşunun 30'uncu yılın kutladı. Çanakkale protokolünün yanı sıra fabrika çalışanlarının da katıldığı törende, şirketin kuruluşu ve gelişmesi anlatıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, 30'ncu yıl kutlaması şerefine tüm çalışanlara bugün 500'er TL prim yazılmasını istedi.

1984 yılında Çanakkale'de kurulan Dardanel, 30'ncu yılını düzenlenen bir törenle kutladı. Program, şirketin kurulduğu günden bu yana gelinen süreci anlatan bir tanıtım filmi ile başladı. Daha sonra programa katılanlara şirketin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Niyazi Önen bir konuşma yaptı. Önen, ton balığı sektöründeki pazar payını ve hedeflerini aktardı. Yeni çıkaracakları ürünler hakkında da bilgi veren Önen, "Dardanel ailesi yaklaşık bin kişiye ulaştı. Bu sayının yaklaşık 700'ü Çanakkale'deki fabrikamızda görev yapan arkadaşlarımızdan oluşuyor. Çanakkale ekonomisine, istihdama katkıda bulunmak en önemli önceliklerimiz arasında yer alıyor. Ayrıca, kadın istihdamı konusunda Türkiye'nin öncü firmalarından biri olduğumuzu da gururla söylemek isterim. Çanakkale'deki fabrikamızda görev yapan çalışanlarımızın ortalama yüzde 80'ini kadınlar oluşturuyor. Büyümemize paralel olarak, çalışan sayımızı da hızla artırmayı hedefliyoruz. 2014 itibariyle 30. yılımızı doldurmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Aramızda, kurulduğumuz ilk günden bu yana bizlerle çalışan arkadaşlarımız da bulunuyor. Dardanel'in Dardanel olmasında emekleri çok büyük" dedi.

Önen, Dardanel'in 2013 yılını yaklaşık 100 milyon TL ciroyla kapattığını, 2014 sonunda yüzde 65, 2015'te ise yüzde 85 ciro artışı öngördüklerini söyledi. Törende, Niyazi Önen'in oğlu, yönetim kurulu üyesi Mehmet Önen'de bir konuşma yaptı. Mehmet Önen, genç ve dinamik bir ekiple çalıştıklarını, Pazar payını artırma, yeni ürünler geliştirme hedeflerini koruduklarını söyledi. Konuşmaların ardından, Dardanel fabrikasında uzun yıllardır çalışan işçilere plaket verildi. Niyazi Önen, 30'ncu yıl kutlaması şerefine, bugün için tüm işçilere 500'er TL prim yazılacağı müjdesini verdi. Önen'in prim müjdesini salonda bulunan çalışanlar alkışlarla karşıladı.

1984 yılında, Çanakkale'de, Niyazi Önen tarafından kurulan Dardanel, 1986 yılında Türkiye'deki ilk konserve ton balığı üretimini gerçekleştirdi. Tüketiciyi birçok yenilikçi lezzetle tanıştıran, Türkiye'nin en sevilen markaları arasında yer alan Dardanel, gıda güvenliğine ve doğaya saygıya büyük özen gösteriyor. Bu kapsamda, yalnızca ICCAT (Atlantik Orkinosunu Koruma Komisyonu) tarafından belirlenen avcılık kotalarını uygulayan şirketlerle çalışıyor. Yunuslara zarar vermeden yapılan avcılık metodunun simgesi 'Dolphin Safe' belgesi sahibi olan Dardanel, ayrıca aldığı 'Friend of The Sea' sertifikası ile de sürdürülebilir denizciliğe, çevrenin ve doğal yaşam alanlarının korunmasına büyük önem verdiğini belgeledi. Dardanel, Türkiye'de deniz ürünleri tüketiminin artması yönündeki çalışmalarını da hızla sürdürüyor ve yeniliklerini hayata geçirmeye devam ediyor. Lezzet tutkunları tarafından büyük ilgi gören Baricci, Mister No ve Dardenia da Dardanel tecrübesi ve güvencesiyle hizmet sunan markalar arasında yer alıyor. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Dardanel 30. Yaşını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement