Dünya Bankası, TANAP İçin 800 Milyon Dolarlık Krediyi Onayladı! - Son Dakika
Ekonomi

Dünya Bankası, TANAP İçin 800 Milyon Dolarlık Krediyi Onayladı!

Dünya Bankası, TANAP Projesi için Türkiye'ye yönelik 400 milyon dolar ve Azerbaycan'a yönelik yine 400 milyon dolar tutarındaki kredileri onayladı.

21.12.2016 20:16  Güncelleme: 20:31

Dünya Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada, kredinin kullanıcılarının Azerbaycan garantisi altında Güney Gaz Koridoru Kapalı Anonim Şirketi ve Türkiye garantisi altında Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) olacağı belirtildi.

DOĞALGAZ, TÜRKİYE ÜZERİNDEN TAŞINACAK

Proje, Azerbaycan'ın doğalgaz ihracat pazarlarını çeşitlendirmek ve Türkiye ile Güneydoğu Avrupa için enerji arz güvenliğini sağlamak amacıyla Azerbaycan'daki bir doğalgaz sahasında çıkarılan doğalgazı Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden başka ülkelere taşıyacak.


TANAP'IN YANI SIRA DİĞER DOĞALGAZ SAHALARI DA GELİŞTİRİLECEK

Reuters'ın haberine göre, proje, TANAP'ın yanı sıra Azerbaycan'da Şah Deniz 2 doğal gaz sahasının geliştirilmesini; Güney Kafkasya Boru Hattı'nın Azerbaycan ve Gürcistan üzerinden Türkiye'ye uzatılmasını; Yunanistan ve Arnavutluk üzerinden ve Adriyatik Denizi'nin altından Güney İtalya'ya doğalgaz taşıyacak Trans-Adriyatik Boru Hattı'nın (TAP) yapımını içeren Güney Gaz Koridoru Programı'nın bir parçasını oluşturuyor.

Dünya Bankası, TANAP İçin 800 Milyon Dolarlık Krediyi Onayladı!

Son Dakika Ekonomi Dünya Bankası, TANAP İçin 800 Milyon Dolarlık Krediyi Onayladı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement