Eso Seçimlerine Doğru - Son Dakika
Ekonomi

Eso Seçimlerine Doğru

Eso Seçimlerine Doğru

Sarar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, hafta sonu yapılacak Eskişehir Sanayi Odası (ESO) seçimleriyle ilgili değerlendirmede bulundu.

13.06.2013 15:31

Sarar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, hafta sonu yapılacak Eskişehir Sanayi Odası (ESO) seçimleriyle ilgili değerlendirmede bulundu. Sarar, ESO başkanlığına aday olan Nebi Hatipoğlu'nun başkan olduğu takdirde gerekenleri yapacak güçte ve deneyimde olduğunu söyleyerek kendisine destek verdi.

Basma Fabrikası'nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Cemalettin Sarar, Eskişehir sanayisinin gün geçtikçe geriye gittiğine dikkat çekerek, Eskişehir sanayicisinin desteğe, yeni bir anlayışla ve kendisini dünyaya taşıyacak bir odaya ihtiyacı olduğunu kaydetti. Mardin, Şırnak gibi illerin ihracat konusunda Eskişehir'i geçtiğini belirten Sarar, "Yıllardır odamız böylesi bir yaklaşımın çok uzağında yönetildi. Oysa, Eskişehir köklü bir sanayi ve ticaret geleneğine sahip bir şehir. Ancak üzülerek görüyorum ki Eskişehir'e göre ciddi dezavantajları olan şehirlerin bile gerisine düşüyoruz. 2013 Nisan ayı ihracat rakamları da bunu açıkça gösteriyor. Mardin ve Şırnak gibi şehirlerimiz Eskişehir'imizi geçmiş durumda. Türkiye'nin moda markalarından biri olarak yıllardır ihracata verdiğimiz önemi hepimiz biliyoruz. Sarar markası örneğinde olduğu gibi Eskişehirli birçok sanayicimizin de çok önemli potansiyelleri olduğunu biliyorum. Bu yüzden de üzülüyorum. Bu konuda odamızın yapabileceği onca proje varken derin bir sessizlik içinde yılları harcadık. Zaman kaybettik. Bir Eskişehirli olarak bir sanayici olarak bu durum canımı acıtıyor. Odamızın Eskişehir sanayicisinin yanında olarak çok boyutlu destekleri, yeni bir anlayışla sanayicimizi Türkiye'ye, dünyaya taşıyacak yetenek ve kararlılıkta bir odaya ihtiyacı var. Yıllardır odamız dayanışmadan ve böylesi bir vizyondan uzak kaldı" dedi.

"SANAYİ ODAMIZIN BİRLEŞTİREN, BULUŞTURAN BİR KÖPRÜ OLMASI GEREKİYOR"

Sarar, Eskişehir Sanayi Odası'nın birleştiren ve buluşturan bir köprü olması gerektiğini anlatarak, oda yönetimini şu ifadelerle eleştirdi:

"Bugün Kobi olarak nitelenen Türkiye ve Eskişehir ekonomisinin temel taşı olan üreticilerimiz, sanayicilerimiz yalnız bırakılmış durumda. Sanayi odamızın her açıdan sanayicimize yeni yollar açması gerekiyor. Yol göstermesi, rehberlik etmesi gerekiyor. Yeni ve güçlü Eskişehir markalarının oluşması için her şeyimiz var. Destek olacak bir odamız yok. Eskişehir ve Eskişehirliler iddialıdır, iddialarını büyütecek birikime, enerjiye sahiptir. İste sanayi odamızın bu potansiyelleri, bu değerleri hayata geçirmede aktif olması gerekiyor. Birleştiren, buluşturan bir köprü olması gerekiyor. Üniversiteler şehrinde yaşıyoruz, yaşam kalitesinde İzmir'i geçen bir şehrin sanayisinden söz ediyoruz. Odamız ne şehirle ne de üniversitelerle etkileşim içinde yeni bir sinerji oluşturmadı. Bu potansiyellerimizi yeni değerlere dönüştüremedi. Odamız aracılığıyla yenilikçi, dünyaya entegre olmuş sanayicilerimizin sayısının artacağından eminim. Maalesef oda yönetiminin gündeminde bu konuların hiç biri yok. Gerekenleri yapacak olan odamız sadece izleyici, kendi içine kapanmış durumda. Bu durumu değiştirecek iradeyi sanayicimizde görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. İyi bir gelecek için umutlarımızı çoğaltıyor."

"ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI'NDA DEĞİŞİM KAÇINILMAZDIR"

Eskişehir Sanayi Odası'nda değişimin kaçınılmaz olduğunu ve hafta sonu yapılacak seçimlerde aday olan Nebi Hatipoğlu'nun bu görevi layıkıyla yapacağını aktaran Sarar, "Bu haliyle oda yönetimi sanayicinin önünü tıkamaktadır, fren olmaktadır. Eşitlikçi, adil ve vizyoner yeni bir yönetimle Eskişehir ve sanayicimiz kazanacaktır. Bu hafta sonu yapılacak seçimlerin böylesi hayırlı sonuçlara vesile olacağından eminim. Durağan, statükocu 24 yıllık bir yönetimin değişmesi şarttır. Bu iradeyi tüm sanayicilerimizde görüyorum. Keşke insanlar zamanında koltuklarını bırakmayı bilseler. Eskişehir için, daha iyi bir gelecek için bu değişimin sanayicimize yeni bir kan ve heyecan vereceği açıktır. Hatipoğlu gibi kurumsal bir işletmenin, Europen gibi Türkiye ve küresel pazarlarda giderek büyüyen bir markanın lideri olan Nebi Hatipoğlu ve ESO değişim grubundaki çok değerli dostlarım böylesi bir anlayış ve felsefeyle gerekenleri yapacak güçte, deneyimde ve kararlıktadır. Bu yüzden de çok mutluyum. Eskişehir sanayicisi kendi iradesiyle odada bir yönetim değişimine karar vermiş harekete geçmiştir. Kendilerine Eskişehirli bir sanayici olarak çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Toplantının sonunda 'Sarar' markasının son durumu hakkında da bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, çalışmaların çok iyi bir şekilde yoluna devam ettiğini ve dünya çapında bir marka olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Eso Seçimlerine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement