Fındık Üreticisinin Beklediği Haber - Son Dakika
Ekonomi

Fındık Üreticisinin Beklediği Haber

Fındık Üreticisinin Beklediği Haber

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Alan Bazlı Gelir Desteği ödemeleri kapsamında 20 Mart’tan sonra Ordu’daki 114 bin 400 kişiye 262 milyon TL ödeme yapılacağını söyledi.

08.03.2014 13:03

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Alan Bazlı Gelir Desteği ödemeleri kapsamında 20 Mart'tan sonra Ordu'daki 114 bin 400 kişiye 262 milyon TL ödeme yapılacağını söyledi.

TBMM'nin tatil olmasından sonra seçim bölgesi olan Ordu'da seçmenlerle bir araya gelen Milletvekili Fatih Han Ünal, vatandaşların "Alan Bazlı Gelir Desteği Parası ne zaman ödenecek?" sorusu üzerine Maliye Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bir telefon görüşmesi yaparak üreticiye müjdeli haberi verdi.

2009 yılında yürürlüğe konulan Yeni Fındık Stratejisi kapsamında bu yıl dördüncü kez ödenecek olan Alan Bazlı Gelir Desteği ödemelerinin 20 Mart 2014 tarihinden sonra üreticilerin hesaplarına yatacağının müjdesini veren Milletvekili Fatih Han Ünal, "Her şeyde olduğu gibi bu konunun da yakın takipçisiyiz. Üreticilerimizin ricası üzerine Tarım Bakanlığı ve Maliye Bakanlığımız ile bir telefon görüşmesi yaptım ve Ordu ilindeki 114 Bin 400 çiftçimize 262 milyon TL ödememenin yapılacağı bilgisini aldım. 2009 yılında başlattığımız bu ödeme, o tarihte dönüm başına 150 TL olarak yapılıyordu, ama bu kez 160 TL olarak yapılacak. Gelecek yıl inşallah 170 TL olarak yapılacak. Yani her yıl artarak devam ediyor" dedi.

"ORDU EKONOMİSİ CANLANACAK"

Ödenecek olan paraların Ordu ekonomisine çok ciddi katkı sağlayacağını söyleyen Milletvekili Fatih Han Ünal, "Ödenecek olan bu 262 milyon TL para Ordu ekonomisine büyük bir canlılık getirecek. Üreticilerimiz, fındık hasat sezonu öncesi alacakları bu paralar ile kendi ihtiyaçlarını karşılamış olacaklar. Bizden önceki iktidarlar bırakın böyle para ödemeyi, üreticiye, çiftçiye, esnafa sahip bile çıkmıyordu. Bakın biz 4 yıldır bu paraları ödüyoruz. ve ödemeye devam edeceğiz. Üstelik bu paralar hiçbir şekilde geri alınmıyor" diye konuştu.

Milletvekili Fatih Han Ünal, "Bugüne kadar hibe olarak 976 milyon TL ödeme yaptık. Yeni dağıtacağımız para ile birlikte Ordulu çiftçimizin cebine 1 milyon 238 Bin TL para girmiş olacak" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Fındık Üreticisinin Beklediği Haber - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement