Gaziantep'te Yer Fıstığı Hasadı Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Gaziantep'te Yer Fıstığı Hasadı Başladı

Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde, 12 bin dekarlık alanda ekili yer fıstığının hasadı başladı. Yer fıstığı, dekar başına 400-500 kilo verim alınarak 40-47 lira arasında satışa sunuluyor. Deprem nedeniyle tüccarın olmaması ise fiyatların beklentilerin altında kalmasına neden oluyor.

24.10.2023 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GAZİANTEP'in İslahiye ve Nurdağı İlçelerinde,12 bin dekarlık alanda ekili yer fıstığında hasat başladı.

Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde alternatif ürün olarak son yıllarda ekim alanı artan yer fıstığının hasadı başladı. Dekar başına 400-500 kilo verimin alındığı ürün 40 ile 47 liradan pazar buluyor.

Elbistanhöyüğü Mahallesi'nde 5 yıldır arazisine yer fıstığı ekimi yapan çiftçi Gökhan Eroğlu,? Deprem sonrası 90 dönüm alana ekimi yaptığımız yer fıstığı hasadına başladık. Verimi güzel olan yer fıstığında deprem nedeniyle tüccarın olmayışıyla fiyat beklentilerimizin altında kaldı'dedi.

İslahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse ise, İslahiye ve Nurdağı'nda depreme rağmen yer fıstığı ekimi yapıldığına dikkat çekerek, 'Her iki ilçemizde geçtiğimiz yıla oranla ekim alanında düşüş yaşansa da bu yıl 12 bin dekar ekimi yapılan yer fıstığının hasadı başladı. Dekar başına 400-500 kilo verim alınırken, deprem sonrası tüccarın olmaması ile rekabet oluşmadığında 60-70 lira beklenen fiyatın 40-47 liradan pazar bulmaktadır 'diye konuştu.

Gaziantep\'te Yer Fıstığı Hasadı Başladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Gaziantep'te Yer Fıstığı Hasadı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement