Halk Yatırım Yurtdışı İlişkiler Yönetmeni Bora Tamer Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Halk Yatırım Yurtdışı İlişkiler Yönetmeni Bora Tamer Yılmaz Açıklaması

Halk Yatırım Yurtdışı İlişkiler Yönetmeni Bora Tamer Yılmaz Açıklaması

Halk Yatırım Yurtdışı İlişkiler Yönetmeni Bora Tamer Yılmaz, MB Başkanı Başçı'dan piyasaya kur hakkında bundan sonra çok daha aktif bir şekilde bilgilendirme geleceğini ve bugün 'sözlü müdahale' olarak adlandırdıkları çizgide daha aktif bir...

12.11.2012 13:12

Halk Yatırım Yurtdışı İlişkiler Yönetmeni Bora Tamer Yılmaz, MB Başkanı Başçı'dan piyasaya kur hakkında bundan sonra çok daha aktif bir şekilde bilgilendirme geleceğini ve bugün 'sözlü müdahale' olarak adlandırdıkları çizgide daha aktif bir politika izleneceğini düşündüklerini belirtti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı'nın AA Finans Masası'nda yaptığı açıklamaları değerlendiren Yılmaz, Başkan Başçı'nın, politika faizinin PPK gündemine gelmesi için üç şart bulunduğunu açıkça ifade ettiğini anımsatarak, "Bu şartlardan ilk ikisinin 'Lehman benzeri kriz ve enflasyonun yüzde 5'in altına gerilemesi' yakın gelecekte düşük olasılıklar olduğunu düşünmüş ancak üçüncü şık olan TL'nin değerlenme baskısı ile karşılaşması durumunda bir faiz indirimini mümkün bulmuştuk. Aralık ayında 25 baz puan beklentimiz bulunuyor" dedi.

Yılmaz, bugün Başkan Başçı'nın AA Finans Masası çalışanları ile gerçekleştirdiği söyleşi sırasında TCMB algısı perspektifinden gerekli eşik değerlerini piyasa ile paylaştığını belirterek, şunları kaydetti:

"Başçı'nın açıklamalarına göre 120-125 arası TL için değerli kabul edilen bölge ve ülke ekonomisinin dış dengesine olumsuz etki edebilecek bir seviye. Bu bölgede TCMB, ölçülü adımlarla TL'nin değerlenmesine karşılık verme amacında. Reel değerin 125'i geçmesi durumunda 'alarm' seviyesine geçileceğini ise Başçı'nın böyle bir durumda 'güçlü politika tepkisi ile karşılık veririz' açıklamasından anlıyoruz.

Başçı'dan piyasaya kur hakkında bundan sonra çok daha aktif bir şekilde bilgilendirme geleceğini ve bugün 'sözlü müdahale' olarak adlandırdığımız çizgide daha aktif bir politika izleneceğini düşünüyorum."

Muhabir: Murat Birinci

Yayıncı: Ali Bayaslan - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Halk Yatırım Yurtdışı İlişkiler Yönetmeni Bora Tamer Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement