Kavak'ta İş Garantili Kaynakçılık Kursu - Son Dakika
Ekonomi

Kavak'ta İş Garantili Kaynakçılık Kursu

Kavak\'ta İş Garantili Kaynakçılık Kursu

Samsun'un Kavak İlçesinde Belediye Başkanı Bahri Kesici'nin Girişimiyle İş Garantili Kaynakçılık Kursu Açıldı. Kaynakçılık Kursunun Startını İlk Kaynağı Yapan Kaymakam Yusuf Özdemir Verdi.

19.09.2007 14:30

Samsun'un Kavak ilçesinde Belediye Başkanı Bahri Kesici'nin girişimiyle iş garantili kaynakçılık kursu açıldı. Kaynakçılık kursunun startını ilk kaynağı yapan Kaymakam Yusuf Özdemir verdi.

Eczacıbaşı'na bağlı Askaynak tarafından kaynak malzemelerinin verildiği kurs için belediye, halk eğitim merkezi ve İş-Kur'un birlikte hareket ettiği kaydedildi. Kavak Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KAVMEK) bünyesinde açılan kaynakçılık kursu 20 gençle başladı. 100 gencin müracaat yaptığı dikkate alındığında gençlerin bileklerine altın bilezik takma konusundaki heyecanı ortaya çıktı.

Kursun 300 saat süreceği öğrenildi. İş garantili kursa gösterilen ilginin ilçede kurulan Organize Sanayi Bölgesi'nden (OSB) kaynaklandığına dikkat çeken Belediye Başkanı Bahri Kesici, "Birinci grup kurs Kasım'da bitecek. 20'şerli gruplar halinde iki dönem daha kurs yapacağız. Ayrıca KAVMEK bünyesinde OSB'nin ihtiyacı olan diğer mesleki kursları da açacağız. Biz ara eleman yetiştiriyoruz. Aslında bu görev meslek okullarınındır. Bir boşluğu giderecek olmanın mutluluğu içindeyiz" dedi.

Kursun açılış töreninde kursiyerleri eğitecek olan Osman Arslan, Ayhan Özenç, Hacı Efe ve Ramazan Emeksiz'e, Askaynak katılım belgeleri verildi. Törene, Kaymakam Yusuf Özdemir ve Belediye Başkanı Bahri Kesici'nin yanı sıra Samsun İş-Kur Müdürü Tahsin Bayar, Kavak Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Mustafa Yoldaş, İlçe Emniyet Müdürü İhsan Kahvecioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Top ile yöneticiler ve kursiyerler katıldı.

(AG-MEF-MEF-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kavak'ta İş Garantili Kaynakçılık Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement