Kırklareli'nde 60 derecelik beyaz petrol bulundu - Son Dakika
Ekonomi

Kırklareli'nde 60 derecelik beyaz petrol bulundu

Kırklareli'nde 60 derecelik beyaz petrol bulundu Kırklareli jeotermal enerjide Trakya'nın başkenti olmayı hedefliyor Vali Ekici "Bu bölge de jeotermal enerjinin Trakya'daki başkenti olacak" Vali Ekici'den yatırımcılara çağrı "Yatırımcıları buraya sera yapmaya, hotel yapmaya, enerji üretmeye...

06.11.2022 12:52  Güncelleme: 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli'nde 60 derecelik beyaz petrol bulundu

Kırklareli jeotermal enerjide Trakya'nın başkenti olmayı hedefliyor

Vali Ekici "Bu bölge de jeotermal enerjinin Trakya'daki başkenti olacak"

Vali Ekici'den yatırımcılara çağrı "Yatırımcıları buraya sera yapmaya, hotel yapmaya, enerji üretmeye davet ediyorum"

KIRKLARELİ Kırklareli'nde 2014 yılında bulunan jeotermal su kaynakları ile Trakya'nın başkenti olmayı hedeflediğini söyleyen Vali Birol Ekici, 60 derece bir jeotermal kaynak bulduklarını belirtti.

Trakya'da 2014 yılında ilk kez Kırklareli'nin Asılbeyli köyünde jeotermal su kaynağı bulunmuştu. Yatırımcı firma tarafından 1370 metre derinliğinde 60 derece sıcaklığındaki kaynağı kullanarak 54 dekar alanda seraların hazırlık çalışmaları devam ediyor.

Kırklareli Valisi Birol Ekici'de bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

"Adeta beyaz altını beyaz petrolü keşfettik ilimizde"

2014 yılında yapılan çalışmalar doğrultusunda bulunan jeotermal su kaynağı ile beyaz altın, beyaz petrolü bulduklarını vurgulayan Vali Ekici "Bu gün çok sevinçliyiz. Adeta beyaz altını beyaz petrolü keşfettik ilimizde. 2014 yılında yapılan çalışmalar sonucunda 57 derece bir su bulunmuştu bu bölgede ama bu gün 60 derece bir jeotermal kaynak bulduk. Jeotermal kaynak ne yapacağız şuanda 54 dekar seralarımız hazır durumda zaten yapıyoruz. Bu bölge jeotermal kaynakla Kırklareli hem turizmin hem seracılığın hem de jeotermal enerjinin Trakya'daki başkenti olacak. Diğer bölgelerde de jeotermal arayışları devam ediyordu en verimli kuyularımız bu gün itibariyle keşif edilmiş durumda. Gerçekten ilimize yapacağı değişim ve dönüşümü şuanda ben hayal edemiyorum. Bir defa İstanbul pazarında çok yakınız. Bu bölgenin en kısa sürede bir seracılığın merkezi olacağına, jeotermal hotellerin merkezi olacağına ve jeotermal enerjinin de merkezi olacağını hep birlikte göreceğiz" dedi.

Trakya'da jeotermal arayışları devam ediyor

Trakya'nın tüm kesiminde jeotermal kaynakların arayışlarının devam ettiğini söyleyen Ekici, "Trakya'nın tüm kesimlerinde jeotermal arayışlarımız hatta Türkiye'nin tüm her yerinde her türlü madene yönelik arayışlarımız devam ediyor. Doğalgaz keşiflerimiz oluyor zaman zaman, jeotermal enerji arayışlarımız başka yerlerde de oluyor. Jeotermal enerji birliğimiz var belediyelerin kurduğu ve bu enerjinin çıktığı yer diğer illerimizde hemen Afyonkarahisar aklıma geliyor, Denizli aklıma geliyor ve oralarda ki yaşadığı değilim ve dönüşümü bizde 2, 3, 5, 10 yılda fazlasıyla yaşayacağımıza inanıyorum. 60 derece gerçekten çok önemli bir derece. 5 litre kendiliğinden artezyen olarak çıkıyor ve 25 litreye kadar kaynağı alabiliyoruz. Denem çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu

Ekici ayrıca yatırımcıları sera, hotel, enerji üretmeye davet etti.

Kırklareli\'nde 60 derecelik beyaz petrol bulundu
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kırklareli'nde 60 derecelik beyaz petrol bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement