Koç Holding, Japon Deviyle Ortaklık Kurdu - Son Dakika
Ekonomi

Koç Holding, Japon Deviyle Ortaklık Kurdu

Japon Mitsui, Koç Holding'in teknoloji yatırım şirketi Inventram ile ortaklık kurmaya karar verdi.

07.11.2016 11:52  Güncelleme: 12:13

Japon Mitsui, Koç Holding'in teknoloji yatırım şirketi Inventram'a %30 ortak oldu.

Japonya'nın geniş ölçekli holding şirketlerinden Mitsui & Co 8031.T Koç Holding'in KCHOL.IS teknoloji yatırım şirketi Inventram'a yüzde 30 oranında ortak oldu.

Koç Holding ve Koç Üniversite'nin teknolojik erken aşama şirketi endüstri, tıp, perakende gibi alanlarda mevcut iş modellerini değiştiren "bozucu" teknolojiler ve patent lisanslama alanında yatırım yapıyor.

"TÜRK EKONOMİSİNİN POTANSİYELİNE GÜVENİYORUZ"

Mitsui & Co Europe kurumsal planlama başkanı Naotaka Hayashi, düzenlenen ortaklık imza töreninde, Türkiye ekonomisinin potansiyeline güvenerek bu yatırımı yaptıklarını belirterek, "Koç (grubunun) uzmanlığına güveniyoruz ve küresel iş ağımız ile bu ortaklığa katkıda bulunabileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

"YENİ KAPILAR AÇACAK"

Mitsui&Co'dan Hayashi; "Koç ile yaptığımız ortaklığın başka işbirlikleri için de yeni kapılar açacak önemli bir adım olacağına inanıyorum" dedi.

"ÜLKEMİZ EKONOMİK DİRENCİNİ KORUYOR"

Koç Holding Başkanvekili Ali Koç konuyla ilgili; "Mitsui ile kurduğumuz ortaklığın Japonya'dan ülkemize gelecek yeni yatırımlar için de kapı açmasını diliyorum. Teknoloji yatırımları ve inovasyonu artıracak teşvik, eğitim ve yasal çerçevenin geliştirilmesi önem arz ediyor. Ülkemiz yurt içi ve yurt dışı çalkantılara rağmen ekonomik direncini koruyor." açıklamasında bulundu.

JAPONYA'NIN DEV ŞİRKETİ

Mitsui & Co. Ltd. dünyanın en çeşitli ve kapsamlı faaliyet yelpazesine sahip ticaret, yatırım ve hizmet şirketlerinden biri konumunda. Merkezi Tokyo'da bulunan Mitsui, 66 ülkedeki 12 ofisinin yanı sıra dünya çapında 420 bağlı kuruluş ve ortak şirketin yer aldığı küresel bir ağa sahip.

Koç Holding, Japon Deviyle Ortaklık Kurdu

Son Dakika Ekonomi Koç Holding, Japon Deviyle Ortaklık Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement