Muğla'da Roman Vatandaşlara İş İmkanı Sunuluyor - Son Dakika
Ekonomi

Muğla'da Roman Vatandaşlara İş İmkanı Sunuluyor

Muğla\'da Roman Vatandaşlara İş İmkanı Sunuluyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda düzenlenen 'Roman Vatandaşlarımıza Yönelik Strateji Belgesi 1. Aşama Eylem Planı' çerçevesinde Muğla'da Roman vatandaşlara iş imkanı sunulmaktadır. İŞKUR tarafından yapılan bilgilendirme toplantıları sonucunda, Roman vatandaşlar özelliklerine uygun mesleklere yönlendirilerek sosyal hayata kazandırılmaktadır. Muğla İŞKUR, Bodrum'daki iki su ürünleri gıda işletmesi firması ile iş birliği yaparak 19 Roman vatandaşı Su Ürünleri Gıda İşleme İşçisi mesleğinde istihdam etmiştir.

06.11.2023 11:10  Güncelleme: 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda düzenlenen; Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Milli Eğitim Bakanlığı, Sivil Toplum Kuruluşları, yerel yönetimler ve üniversitelerin iş birliğinde hayata geçirilen ve Muğla ve Çalışma İş Kurumu İl Müdürlüğü'nde de uygulanmaya başlayan 'Roman Vatandaşlarımıza Yönelik Strateji Belgesi 1. Aşama Eylem Planı' çerçevesinde Roman vatandaşlar, mesleki beceri kazandırılarak sosyal hayata kazandırılıyor.

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 'Roman Vatandaşlarımıza Yönelik Strateji Belgesi 1. Aşama Eylem Planı' çerçevesinde, Roman vatandaşlara iş imkanı sunuldu. İŞKUR tarafından Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Milas Dibekdere, Köyceğiz, Fethiye ilçelerinde yaklaşık 400 kişiye özelliklerine uygun mesleklere yönlendirilmesi ve vasıfsız kişilere meslek kazandırılması için iş arama becerilerini geliştirmek amacıyla bilgilendirme toplantıları yapıldı. Bu toplantılar neticesinde Muğla İŞKUR, Bodrum'daki iki su ürünleri gıda işletmesi firması iş birliğinde İşbaşı Eğitim Programı protokolü imzalandı. Protokolle toplam 19 Roman vatandaş Su Ürünleri Gıda İşleme İşçisi mesleğinde hem meslek sahibi olmaları hem de istihdam edilmelerine katkı sağlandı.

400 Roman'a iş arama becerileri eğitimi

Muğla İŞKUR 'Roman Vatandaşlarımıza Yönelik Strateji Belgesi 1. Aşama Eylem Planı' çerçevesinde, Roman nüfusunun yoğun yaşadığı Dibekdere/Milas, Köyceğiz, Fethiye ilçelerinde yaklaşık 400 kişiye iş arama becerileri eğitimi verilerek özelliklerine uygun mesleklere yönlendirilerek çalışma hayatına girmelerine öncülük ediyor. İl Müdürlüğü, Romanların bilinçlendirilmesi, özelliklerine uygun mesleklere yönlendirilmesi ve vasıfsız kişilere meslek kazandırılması amacıyla bu vatandaşların eğilimlerine göre eğitimler düzenleyerek, istihdam garantisi ile çalışma hayatına girmelerini sağlıyor. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Muğla'da Roman Vatandaşlara İş İmkanı Sunuluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement