Sağlık Turizminde Hedef Kaliteyi Artırmak - Son Dakika
Ekonomi

Sağlık Turizminde Hedef Kaliteyi Artırmak

Sağlık Turizminde Hedef Kaliteyi Artırmak

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü (THGM) Sağlık Turizmi Koordinatörü Dr.

20.12.2011 13:54

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü (THGM) Sağlık Turizmi Koordinatörü Dr. Dursun Aydın, sağlık turizminin sürdürülebilmesi için altyapı ve hizmet kalitesinin iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

Antalya'nın Manavgat İlçesi Gündoğdu Beldesi'ndeki Side Star Otel'de, 'Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı Antalya Değerlendirmesi' konulu çalıştay düzenlendi. Çalıştaya, Sağlık Bakanlığı Müşaviri Dr. Enginer Birdal, Sağlık Bakanlığı THGM Sağlık Turizmi Koordinatörü Dr. Dursun Aydın, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, Turizm Hastaneleri Derneği (TURHAS) Başkanı Dr. Yusuf Aydın, Side Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Cengiz Haydar Barut ile özel ve kamu hastanelerinden yöneticiler katıldı.

Sağlık Bakanlığı Müşaviri Dr. Enginer Birdal, son yıllarda sağlık turizmi ve turistin sağlığı ile ilgili çalışmalardan sonra elde edilen gelirin 6 ile 8 kat arttığını söyledi. Dr. Birdal, "Biz turizmde 1980'lerde yaşadığımız heyecanı 2010'da sağlık turizminde yaşıyoruz. Sizlerin gayretli çalışmalarının meyvelerini toplayacağız. Bu gayretlerinizin sürmesini bekliyorum" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın son yıllarda sağlık hizmetlerinin gelişmesi konusunda çok büyük çaba sarf ettiğini belirten Dr. Dursun Aydın ise "Bundan dolayı Türkiye'de sağlık hizmetleri baş döndürücü hızla gelişti. Şu anda birçok batı ülkesinden daha ilerde sağlık hizmeti veriyoruz. Sağlık hizmetleri sunumu özel sağlık kuruluşlarının büyümesi ve artmasıyla birlikte dev bir sektör haline geldi. Sağlık hizmetleri sunumunun kendi vatandaşlarımız yanı sıra, turistlere de çok iyi bir şekilde yapılması gerekiyor" diye konuştu.

KALİTELİ HİZMET KAZANDIRIR

Sağlık turizminin ayrı bir konu olarak değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Dr. Aydın, şunları kaydetti:

"Sağlık Bakanlığı olarak 2 yıldan bu yana sağlık turizmi ve turistin sağlığı hizmetleri konusunda çalışmalar, hazırlıklar yapıyoruz. Bu durum bizim için önemli. Şu anda çevremizde 1 milyar nüfusa ulaşan bir insan topluluğu yaşıyor. Bunların önemli kısmı kendi ülkelerinde, Afrika ve Ortadoğu ülkeleri gibi gerekli altyapı olmadığı için ülkemizi tercih ederken, Batı ülkelerinden ise kendi ülkelerindeki sağlık hizmetlerinin pahalı olmasından dolayı ülkemizi tercih ediyorlar. Turist, geldiğinde memnun kalırsa buraları tekrar tercih eder, olumsuz durumda ise bu kişiler ülkemize gelmez. Bu özellikle sağlık turizminde çok önemlidir. Biz turizmin sürdürülebilirliğini düşünüyorsak, sağlık hizmetlerinin sunumu planlaması ve düzenlemesi konusunda hazırlıklarımızı tamamlamalıyız." - Antalya/ Manavgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Sağlık Turizminde Hedef Kaliteyi Artırmak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement