Sarar'dan Eskişehir'e Alışveriş Merkezi - Son Dakika
Ekonomi

Sarar'dan Eskişehir'e Alışveriş Merkezi

Sarar\'dan Eskişehir\'e Alışveriş Merkezi

Sarar Şirketler Grubu Onursal Başkanı Cemalettin Sarar, eski otogar binasının bulunduğu yere, otel ve alışveriş merkezi yapacaklarını söyledi.

11.01.2012 15:38

Sarar Şirketler Grubu Onursal Başkanı Cemalettin Sarar, eski otogar binasının bulunduğu yere, otel ve alışveriş merkezi yapacaklarını söyledi.

Sümer Mahallesi'ndeki Sarar Tekstil Fabrikası'nda 'Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle kahvaltılı toplantı düzenleyen Cemalettin Sarar, 2011 yılının değerlendirmesini yaptığı, 2012 yılındaki beklentilerini anlattı.

Eskişehir'de satın aldıkları ve uzun süredir atıl durumda kalan eski otogar binasının olduğu yere otel ve alışveriş merkezi yapacaklarını açıklayan Cemalettin sarar konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eski otogarı 6 sene önce aldık. 2012 yılının ilk 3 ayı içerisinde buraya kazmayı vuracağız. Eski otogar alanına Eskişehir'e yakışır bir alışveriş merkezi yapacağız. Bunun yanı sıra orada bir de otel yapacağız. Bunun yanı sıra hidroterapi merkezi olacak. İş merkezleri bulunacak ve 21 kat olacak. Bu merkezi kardeşlerim ile birlikte yapacağız. Hiçbir ortağımız olmayacak. Türkiye'de her gün yeni alışveriş merkezleri açılıyor. 2011 yılında biz de Bozüyük'te bir alışveriş merkezi açtık. Bu merkezin karşısına da bir alışveriş merkezi yapıyoruz. Alışveriş merkezleri çoğaldı. Eskişehir'deki alışveriş merkezlerimizde çoğalıyor. Eski bakkallar artık market oldu. Birkaç esnaf bir araya gelerek dükkanlarını markete çevirdiler. Ticarette rekabet var. İşini takip ederse, pazarı takip ederse, müşteriye iyi davranırsa her esnaf arkadaşım, her tüccar arkadaşım para kazanır. Ben daha önce ticaret yapan arkadaşlarıma birlik olmamızı söylememe rağmen kimi sağa çekti, kimisi ise sola çekti. Bazı aileler birleşerek büyük marketler kurdular. Onları gururla izliyorum."

TÜRKİYE ÇOK İYİ DURUMDA

Cemalettin Sarar, Türkiye genelinde 850 noktada mağazalarının bulunduğunu belirtti. Sarar, "Ticaretten korkmamak lazım. 2012 yılında karamsar olmamak lazım. Karamsarlığı kaldırmak lazım. 2012 yılında ekonomi güzel olacak. Türkiye'nin ekonomisi bundan sonra hububata dayalı değil. Eskiden Türkiye'de kiremit ve un fabrikaları vardı. İstanbul'da tüccarlara gittiğimizde bereket olup olmadığını sorarlardı. Şimdi bereketi soran yok. İşleri soruyorlar, üretim olup olmadığını, satış olup olmadığını soruyorlar. Türkiye sanayi devi oldu. Türkiye'nin önü açık. Komşularımızla da iyiyiz. Bizi kıskanan insanlar, Türkiye'yi kıskanan insanlar kötü ruhlu insanlar oldukları için kıskanıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti çağ atladı. Sanayi bakımından Türkiye artık birinci ligde oynuyor. Sağlık sektöründe de Türkiye çok iyi durumda. Eskişehirliler olarak birlik, beraberlik içinde saygı ve sevgiyle Eskişehir'imizi dünya markası yapmamız lazım" diye konuştu.

ESRAR SATMADIK, KAÇAKÇILIK YAPMADIK

Eskişehir'de 12 metrekarelik dükkanda başladıkları işlerini büyüttüklerini anlatan Cemalettin Sarar, yaklaşık 5 bin çalışanının olduğunu söyledi. Cemalettin Sarar şunları kaydetti:

"Ben 6 yaşından itibaren ticaretin içindeyim. Hep çalıştım, yaz tatillerinde, okul çıkışlarında dükkana giderek çalıştım. Annemin yaptığı yemekleri babamın dükkanına götürürdüm. Babamın dükkanı Bayat Pazarında yani bit pazarında 12 metrekarelik bir dükkanda başladı. Biz bu duruma çalışarak geldik. Hem okuduk, hem çalıştık. Esrar satmadık, kaçakçılık yapmadık. Helal paralarla, alın teri ile bu duruma geldik. 1980 yılına kadar 8-20 kişi arasında personelle çalıştık. 1980 yılından sonra Organize Sanayi Bölgesinde fabrikayı kurduk. O yıllarda Avrupa'ya gittiğim zaman buralarda da dükkanımız olacak mı diye soruyordum. O zamanlar hep içten dua ettim. Allah'tan hep çalışarak istedim. Çalışmasaydık bir şey olamazdık. Şimdi Avrupa'da, Amerika'da dünyanın 5 kıtasında dükkanlarımız, Sarar mağazaları var. Benim çoluk, çocuğum yok. 11 kişilik bir aileyiz ama fabrikada çalışan 5 bin kardeşim var. Şehrimiz için, Türkiye için bayrağı açacağız, çalışacağız. Bu bayrak dalgalanacak. Avrupalı şu anda krizde. Amerika'da 11 olan mağaza sayısını 100'e çıkartmayı hedefliyoruz."

ŞEKER FABRİKASI'NA TALİP OLURUZ

Eskişehir Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi durumunda oraya da talip olabileceğini belirten Cemalettin Sarar, "Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesinde güzel bir iş varsa oraya da gireriz. Bereketliyse, hayırlısıysa gireriz. Hayırsızsa öte gitsin. Şehrimize hayırlı işler yapacaksak fabrikaya talip oluruz. Yatırım olarak gündemimizde her yer var. Bizde cesaret var, yürek var. Bulamayacağımız parayla yola çıkmayız. Şeker fabrikasına tek başımıza da gireriz, ortakla da gireriz. Eskişehirliler birlik ve beraberlik olsunlar ve fabrikayı alsınlar. Beni de fabrikaya ortak olarak yazsınlar. Ben kimseyi kıskanmıyorum. Gelin birlik olalım, herkes gücü oranında bir şeyler versin, ben de vereyim ve fabrikayı alalım" dedi. - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Sarar'dan Eskişehir'e Alışveriş Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement