Simit Fiyatlarına Zam - Son Dakika
Ekonomi

Simit Fiyatlarına Zam

Türkiye'nin en büyük simit üreticisi Simit Sarayı, fiyatlara yüzde 12 zam yaptı.

05.02.2016 10:07  Güncelleme: 12:25

Ekmek zammı, kırmızı et fiyatlarındaki yükseliş, yaş meyve ve sebze tarafındaki fiyat artışlarından sonra zam furyasına şimdi de simit eklendi. Türkiye'nin en büyük simit üreticisi ve satış zincirlerinin başında gelen Simit Sarayı, simit fiyatlarına yüzde 12 zam yaptı. 1 lira 25 kuruştan satılan simidin fiyatı 1 lira 40 kuruşa yükseldi.

DİĞER ÜRÜNLERE DE ZAM VAR

Tatlı ve tuzlu unlu mamüllerinin önemli bir kısmında da farklı oranlarda zamlar yaşandı. Bilindiği üzere simit üretiminde en önemli hammaddelerin başında un ile birlikte susam gösteriliyor. Türkiye, tüketilen susamın neredeyse tamamına yakınını Sudan, Pakistan ve Nijerya gibi ülkelerden ithal ediyor. Kurdaki yükselişin de etkisiyle ithal girdi maliyetlerindeki artışın tıpkı diğer ürünlerde olduğu gibi simit ve diğer unlu mamüllere zam olarak yansıdığı belirtiliyor.

ESNAF SİMİDİNDE TAVAN FİYAT 1,50 TL

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz, esnaf tarafında simit fiyatlarına herhangi bir zam yapmayı düşünmediklerini söyledi. Simide son zammın 2014 ortalarında yapıldığını ve simit satış fiyatının 1 lira olarak belirlendiğini ifade eden Yılmaz, ancak esnafın farklı semtlerde farklı fiyatlardan satış yaptığını söyledi. Bu yüzden simitte tavan fiyatını 1 lira 50 kuruş olarak belirlediklerini kaydeden Yılmaz, esnafın bunun altında bir fiyata istediği gibi simit satabildiğini söyledi.

EKMEK ZAMMI GERİ ALINABİLİR

İstanbul'da büyük tartışma yaratan ekmek zammı konusunun da yeniden masaya yatırılacağını belirten Faik Yılmaz, ekmek zammı ile ilgili salı günü İstanbul Valiliği'nde Mutabakat Komitesi ile birlikte toplantı yapacaklarını söyledi.

Yılmaz, "Valilik karşı çıkarsa konu yargıya intikal eder ve zam durdurulabilir. Salı günü oturup zam konusunu belirleyeceğiz." dedi. (Kaynak:Businessht)

Simit Fiyatlarına Zam

Son Dakika Ekonomi Simit Fiyatlarına Zam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • MÜSTAHAK : Sorun yok. Yüzde 50 böyle istedi. Bu millete az bile. İsterse milyonlarca insan gelsin. zamlar artsın, vergiler çoğalsın. Bu halk bir lokma ekmeğe muhtaç kalsın.! seçim zamanı gelince bütün bunlar unutulur her birlikte makarna yerler. İşte size istikrar İşte YENİ TÜRKİYE. ÇOK YAŞA UZUN ADAM. SÜRÜNDÜR BU MİLLETİ. HEDEF 2023 7 1 Yanıtla
  • Züğürt ağa: Soy bizi donumuza kadar teyyare dayı 8 0 Yanıtla
  • fenerbahçe: ABİ BANA YARIM SİMİT VERSENE DEVRİ BAŞLIYOR SANIRIM 6 1 Yanıtla
  • EMRE: ulan iyiki devlet asgari ücreti artırdı hemen bu yamyam firmalar işyerleri esnaflar odalar vs vs zam yapma derdine düştü 6 1 Yanıtla
  • amed 21 21 : Sabah zam aksam zam gelsin oylar akpeye 5 1 Yanıtla
  • İnsan: Gecen hafta havaalanında 4 tl den sattılar sade simidi! 5 1 Yanıtla
  • Korsan Temel : birsey olmaz bizler koyun gibiyiz masallah 5 0 Yanıtla
  • esenyurtta yaşıyorum: yarısı kürt ve bunlarun da yatisi terörist. devlet gorsun artık esenyurt terör üssü 2 3 Yanıtla
  • zam zam zam: sayin faruk çelik asgari ücreti çözemedin gibi hayvanlar şaptan buğday anbarı olan Türkiye una ekmeğe Zam dan bıktıı 4 0 Yanıtla
  • amed 21 21 : akpeye sesleniyorum daha cok zam istiyoruz 4 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement