Türk Büro-Sen Başkanı Yokuş: Gezi Parkı Eylemleri Amacına Ulaştı, Artık Sonlandırılmalı - Son Dakika
Ekonomi

Türk Büro-Sen Başkanı Yokuş: Gezi Parkı Eylemleri Amacına Ulaştı, Artık Sonlandırılmalı

Türk Büro-Sen Başkanı Yokuş: Gezi Parkı Eylemleri Amacına Ulaştı, Artık Sonlandırılmalı

Türk Büro-Sen Başkanı Fahrettin Yokuş, Gezi parkı platformunun, eylemlerini sonlandırma yönünde karar alacağını düşündüklerini belirterek, "Ayrıca gezi parkı eylemleri, bize göre amacına ulaşmıştır Türk Büro-Sen Başkanı Fahrettin Yokuş, Gezi"...

14.06.2013 13:03

Türk Büro-Sen Başkanı Fahrettin Yokuş, Gezi parkı platformunun, eylemlerini sonlandırma yönünde karar alacağını düşündüklerini belirterek, "Ayrıca gezi parkı eylemleri, bize göre amacına ulaşmıştır Türk Büro-Sen Başkanı Fahrettin Yokuş, Gezi parkı platformunun, eylemlerini sonlandırma yönünde karar alacağını düşündüklerini belirterek, "Ayrıca gezi parkı eylemleri, bize göre amacına ulaşmıştır. En kısa zamanda sonlandırılmalıdır. Çünkü bu noktadan sonra ülkeye zarar verecektir. Aynı zamanda AKP iktidarının ekmeğine yağ sürecektir" dedi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Taksim Gezi Parkı'nda başlayarak ülke geneline yayılan olayları ANKA'ya değerlendirdi.

Türkiye ciddi bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Yokuş, "Gezi Parkı ile başlayan halk ayaklanması 2. haftasını doldurdu. Yaşanan olaylara bakarsak, gezi parkı olayları öncesi hükümet özel hayata müdahale derecesine varan yaptırımları ile milleti patlama noktasına getirmiş, gezi parkı ise bardağı taşıran son damla olmuştur. Türk Milleti hükümetin özel hayatına, yediğine, içtiğine karışmasına artık tahammül edememektedir. Bu sebeple başta İstanbul olmak üzere, Ankara, İzmir, Antalya, Adana ve tüm illerimizde hükümetin yanlış politikalarına karşı bir sivil direniş başlamıştır. Türk Milleti hükümete pankartları, sloganları ile zekasını göstermiş, hükümetin yanlış tutumunu kınamıştır" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın başta büyük şehirler olmak üzere, miting kararı almasını da doğru bulmadığını söyleyen Yokuş, "Ne diyecek o mitinglerde yandaşlarına, gezi parkı nedeniyle sokağa çıkanları hedef mi gösterecek? Sokağa çıkan binlerce insanın Anayasa'nın 34. Maddesi ile güvence altına alınmış gösteri yapma haklarını kullandıkları unutulmamalıdır. Hükümetin yanında yer almayan insanlar ötekileştirilmemeli, ayrıştırılmamalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir hukuk devletidir. Çok partili sistemin olması demek, yapılan uygulamalara muhalefet de olacağı demektir. Başbakan insanları aşağılamak ve ötekileştirmek yerine, "hatayı nerede yaptık' sorusunu cevaplamalı ve insanları kışkırtmaya son vermelidir" şeklinde konuştu.

-"GEZİ PARKI EYLEMLERİNİN MESAJINI BÜTÜN DÜNYA DOĞRU OKUMUŞTUR"-

Gezi parkı platformunun, Başbakan gibi "sorumsuz" davranmayacağını, eylemlerini sonlandırma yönünde karar alacağını düşündüklerini söyleyen Yokuş, "Ayrıca gezi parkı eylemleri, bize göre amacına ulaşmıştır. En kısa zamanda sonlandırılmalıdır. Çünkü bu noktadan sonra ülkeye zarar verecektir. Aynı zamanda AKP iktidarının ekmeğine yağ sürecektir. Gezi parkı eylemlerinin mesajını bütün dünya doğru okumuştur. Aslında iktidar ve Başbakan'da herşeyin farkındadır. Ancak ısrarla uzlaşmayı bir geri adım ve zaafiyet olarak görüyorlar" dedi. Yokuş açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı:

"Hükümetin bundan sonra toplumu ilgilendiren konularda daha duyarlı davranacağını düşünüyoruz. Zaten tersi bir durumda da vatandaşlarımız sorumluluk içerisinde gezi parkı tepkisine benzer tepkileri daha da yoğun bir şekilde verecektir. Çünkü 15 gündür süren bu eylemlerin, iktidarın uygulamalarının 10 yıllık birikimi sonucunda olduğunu hepimiz biliyoruz. Yaşananlardan ders çıkartılmalıdır. Başka bir Türkiye yok. Birlikte yaşamaktan başka da yol olmadığının idraki içinde ülkeyi yönetenler başta olmak üzere, tüm halkımızı sağduyulu olmaya davet ediyoruz." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Türk Büro-Sen Başkanı Yokuş: Gezi Parkı Eylemleri Amacına Ulaştı, Artık Sonlandırılmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement