Çiftçilere Sahte Gübre Uyarısı - Son Dakika
Ekonomi

Çiftçilere Sahte Gübre Uyarısı

Çiftçilere Sahte Gübre Uyarısı

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi, sahte gübre konusunda üreticilere önemli uyarılarda bulundu.

27.05.2014 10:08  Güncelleme: 12:25

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu üreticileri sahte gübre konusunda uyardı.

Tarım Kredi Kooperatifleri'nin kaliteden ödün vermeyerek her türlü tarımsal girdi ihtiyaçlarını zamanında temin eden bir kuruluş olduğunu vurgulayan Kutlu, "Çiftçilerimiz gübre ihtiyaçlarını endişe duymadan tarım kredi kooperatiflerinden karşılayabilirler" dedi.

HER SEZON BAŞKA BÖLGE SEÇİLİYOR

Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinden alınan bilgiye göre, her sezon farklı bir bölgeyi hedef seçen sahte gübreciler son olarak Bursalı çiftçileri mağdur etti. Bursa Karacabey civarında büyük markaların taklit çuvallarında sahte gübre satanlar, durumun ortaya çıkması üzerine kayıplara karıştı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu yaptığı açıklamada, Tarım Kredi Kooperatiflerinin Türkiye genelinde bin 634 birim kooperatifi ile her zaman çiftçinin yanında olduğunu belirterek, kaliteden ödün vermeyerek her türlü tarımsal girdi ihtiyaçlarını zamanında temin eden bir kuruluş olduğunun da altını çizdi. Kutlu, "Çiftçilerimiz gübre ihtiyaçlarını endişe duymadan tarım kredi kooperatiflerinden karşılayabilirler" dedi.

"ÇİFTÇİLERİMİZ GÜBRE TERCİHLERİNİ GÜVENİLİR MARKALARDAN YANA KULLANMALI"

Çiftçilerin bekledikleri verimi alabilmeleri için kaliteli gübre kullanmaları gerektiğini bildiren Kutlu şunları kaydetti:

"Kimyevi gübrede en önemli kalite kriteri, ambalajın üzerinde belirtilen garanti edilen içeriğe uygun üretim yapılmış olmasıdır. Azot, fosfor, potasyum gibi bitki besin maddeleri garanti edilen içerikte belirtilen oranlarda olmalı. Diğer bir önemli husus ise gramajın ambalajda belirtilen miktarda olması. Gübre fiyatında bu iki unsur son derece önemli. Çiftçilerimiz bu hususları dikkate alarak gübre tercihlerini güvenilir markalardan yana kullanmalı."

DOLANDIRICILAR ORTADAN KAYBOLDU

Sahte gübre satıldığı haberini aldıktan sonra Bursa Karacabey'de giderek sahte gübre satıcılarını ortaya çıkaran Balıkesir Bölge Müdürü İshak Gündüz, olayın ortaya çıkmasıyla birlikte sahte gübre satan dolandırıcıların ortadan kaybolduğunu söyledi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Çiftçilere Sahte Gübre Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement