Şok Marketler ve Migros'tan Depremzedelere İş ve Ürün Satın Alma Desteği - Son Dakika
Finans

Şok Marketler ve Migros'tan Depremzedelere İş ve Ürün Satın Alma Desteği

Şok Marketler ve Migros\'tan Depremzedelere İş ve Ürün Satın Alma Desteği

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından zincir marketlerden de depremzedelere destek adımları geldi. Şok Marketler, işe alımlarda depremzedelere öncelik vereceğini duyururken; Migros ise deprem sebebiyle tarlada, ağaçta bekleyen ve hızla bozulabilecek tarım ürünlerini dalından toplayıp, satın alarak üreticilere gelir yaratmaya başladığını açıkladı.

24.02.2023 16:40  Güncelleme: 16:47

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından zincir marketlerden de depremzedelere destek adımları geldi. Şok Marketler, işe alımlarda depremzedelere öncelik vereceğini duyururken; Migros ise deprem sebebiyle tarlada, ağaçta bekleyen ve hızla bozulabilecek tarım ürünlerini dalından toplayıp, satın alarak üreticilere gelir yaratmaya başladığını açıkladı.

Şok Marketler ve Migros, deprem bölgesi için aldıkları kararları bugün yaptıkları yazılı açıklamayla duyurdu.

ŞOK MARKETLER İŞE ALIMLARDA ÖNCELİĞİ DEPREMZEDELERE VERECEK

Şok Marketler, yaptığı açıklamada deprem felaketinin ardından dayanışma seferberliği kapsamında 2023 yılı boyunca 81 ilde yapacağı tüm işe alımlarda işin gereksinimlerini sağlayan uygun adaylar arasından afetten etkilenenlere öncelik tanınacağını paylaştı.

Şok Marketler CEO'su Uğur Demirel de "Deprem sonrasında istihdama da olumlu katkı sağlayabilmek amacıyla yıl boyunca ülke çapında gerçekleştireceğimiz işe alımlarda önceliği depremzede adaylara vereceğiz" bilgisini verdi.

MİGROS, ÇİFTÇİLERİN ÜRÜNLERİNİ TARLADAN ALIYOR

Migros, deprem bölgesindeki yerel çiftçilerin desteklenmesi ve tarım arazilerinin üretime devamının sağlanması amacıyla deprem sebebiyle tarlada, ağaçta bekleyen ve hızla bozulabilecek tarım ürünlerini dalından toplayıp, satın alarak üreticilere gelir yaratmaya başladığını açıkladı.

HATAY ARSUZ'DAKİ LİMONLAR DALINDAN TOPLANIP SATIN ALINDI

Migros'tan yapılan açıklamada, Hatay Arsuz'daki üreticilerin yetiştirdiği limonların dalından toplanıp satın alındığı, üreticilere ivedilikle gelir imkanı yaratıldığı belirtildi.

Migros Ticaret A.Ş. Meyve Sebze Pazarlama Direktörü Yener Arslan'ın değerlendirmesi şöyle:

"DEPREM BÖLGESİ TÜRKİYE'NİN TOPLAM TARIM ARAZİLERİNİN YÜZDE 16'SINA DENK GELİYOR"

"Deprem bölgesi, medeniyetlerin beşiği olan ve bereketli topraklarıyla Anadolu'yu besleyen Mezopotamya'nın kadim şehirlerini barındırıyor. Tarımın doğduğu bu değerli topraklarda, Türkiye'nin toplam tarım arazilerinin yüzde 16'sına denk gelen tarım arazilerimiz, pek çok çiftçimiz ve üreticimiz bulunuyor.

"AFET BÖLGESİNDEKİ YEREL ÜRETİCİLERİN ACİLİYETLE DESTEĞE İHTİYAÇ DUYDUĞUNU BİLİYORUZ"

81 ilimizin oluşturduğu büyük üretim zincirinin değerli bir parçası olan bu 11 ilimizin halkadan kopmaması ve üretime yeniden döndürülmesi kritik öneme sahip. Şu anda afet bölgesindeki yerel üreticilerimizin aciliyetle desteğe ihtiyaç duyduğunu bilerek, büyük emeklerle yetiştirilmiş, ancak deprem sebebiyle tarlada, ağaçta bekleyen ve hızla toplanması gereken tarım ürünleri için koordine olduğumuz tam da bu günlerde sosyal medyada Hataylı bir kadın üreticimizin destek çağrısını gördük. Bunun üzerine ilk etapta Hatay Arsuz'daki limon üreticilerinin ürünlerini dalından toplayıp satın aldık.

"TARIMA VE ÜRETİCİLERİMİZE DESTEĞİMİZ ARALIKSIZ ŞEKİLDE SÜRECEK"

Ayrıca çok çabuk bozulabilen ve şu anda tarlalarda bekleyen yeşilliklerin toplanmasını ve alımını da ivedilikle planladık ve ekiplerimizi yönlendirdik.  Tarıma ve üreticilerimize desteğimiz aralıksız şekilde sürecek."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Finans Şok Marketler ve Migros'tan Depremzedelere İş ve Ürün Satın Alma Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement