Şehit Astsubay Toprağa Verildi - Son Dakika
Genel

Şehit Astsubay Toprağa Verildi

Şehit Astsubay toprağa verildiBALIKESİR - El Bab'ın güneyinde şehit düşen Astsubay Kıdemli Çavuş Çoban, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde binlerce kişinin katıldığı tören ile son yolculuğuna uğurlandı Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Bab'ın güneyinde Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının...

26.02.2017 22:31

Şehit Astsubay toprağa verildi

BALIKESİR - El Bab'ın güneyinde şehit düşen Astsubay Kıdemli Çavuş Çoban, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde binlerce kişinin katıldığı tören ile son yolculuğuna uğurlandı

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Bab'ın güneyinde Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının keşif yaptığı sırada terör örgütü DEAŞ tarafından önceden yola döşenmiş el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Astsubay Kıdemli Çavuş Hasan Çoban, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde toprağa verildi.

Şehidin naaşı, Koca Cami'nin önündeki Hürriyet Caddesi'nde hazırlanan alana getirildi. Cenaze töreninde baba İbrahim, anne Arife, kardeşleri Mustafa ve Müşerrer Çoban göz yaşlarını tutamadı. Ayakta durmakta zorlanan baba İbrahim ve anne Arife Çoban tabutun yanına getirilen sandalyede oturtuldular. Cenaze naması öncesinde aile yakınlarının al bayrak sarılı tabuta sarılıp göz yaşları dökmeleri ve sarılması yürekleri parçaladı.

Daha sonra kılınan cenaze namazının ardından helallik istendi ve şehit Çoban, top arabasına konularak bir süre tören mangası ve bando eşliğinde Hürriyet Caddesi boyunca ilerledi. Şehit Astsubay daha sonra Burhaniye Şehitliğine defnedildi.

Cenaze törenine, ailesinin yanısıra, akrabaları, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Kurmay Albay Mahmut Altun, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ayrıca bugün ilçede vefat eden Kore Gazisi Hasan Berkan Alpan'da aynı törenin ardından defnedildi.

Şehit Astsubay Toprağa Verildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Şehit Astsubay Toprağa Verildi - Son Dakika


Advertisement