25 Yıldır Yasaklı Olan Yaylada Üçüncü Festival Yapıldı - Son Dakika
Güncel

25 Yıldır Yasaklı Olan Yaylada Üçüncü Festival Yapıldı

25 Yıldır Yasaklı Olan Yaylada Üçüncü Festival Yapıldı

Çukurca Belediyesi, 25 yıldır yasaklı olan Ahmedi Hani Yaylasında çözüm süreciyle birlikte 3’ncü defa festival düzenledi.

15.06.2015 17:19

Çukurca Belediyesi, 25 yıldır yasaklı olan Ahmedi Hani Yaylasında çözüm süreciyle birlikte 3'ncü defa festival düzenledi.

Çukurca Belediyesi tarafından Hakkari merkezden 80 kilometre Çukurca ilçesinden 30 kilometre uzaklıktaki Han yaylasında Ahmedi Hani adı altında festivalin üçüncüsü düzenlendi. Festivale HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Çukurca Belediye Başkanı Servet Tunç, HDP ve DBP yöneticileri ile binlerce vatandaş katıldı. Festivale kamyon, kamyonet, pikap ve değişik araçlarla gelen aileler alana çadır kurup mangal keyfi yaptı. HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, 7 Haziran seçimlerinde büyük başarı elde ettiklerini, bu başarının bütün halkların başarısı olduğunu söyledi. Gece geç saatlere kadar çeşitli etkinliklerin düzenlendiği festivalde Abdullah Öcalan'ın konuşmasının yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon etkinliğinin ardından havai fişekler ile gecenin karanlığında sınır boylarındaki dağları aydınlattı. Aileler yaktıkları ateşin etrafında Kürtçe şarkılar söyledi. Hakkari Fakiye Teyran Kültür ve Sanat Merkezi sanatçıları sahneye çıkarak şarkılar seslendirdi. Yüzü maskeli bir grubun meşaleli yürüyüşünün ardından program devam etti.

Yöresel kıyafetlerle festivale katılan aileler halay çekerek doyasıya eğlendi. İki gün iki gece devam eden festivale Hakkari il ve ilçeleri başta olmak üzere çevre illerden binlerce kişi katıldı. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 25 Yıldır Yasaklı Olan Yaylada Üçüncü Festival Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement