28 Şubat ve Uygulamaları" Konferansı - Son Dakika
Güncel

28 Şubat ve Uygulamaları" Konferansı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : "28 Şubat ve Uygulamaları" konferansı AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Saadettin Aydın'ın konuşması ve Konferans salonundan detay "28 Şubat ve Uygulamaları" konferansı AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Aydın: "Sürekli yoklama alıyor öğretim üyelerimiz, öğretim üyeleri başörtülü öğrencilerle ilgili kırmızı kalemle işaret koyuyorlardı" AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Saadettin Aydın, 28 Şubat sürecine ilişkin, "Sürekli yoklama alıyor öğretim üyelerimiz, öğretim üyeleri başörtülü olan öğrencilerle ilgili kırmızı kalemle işaret koyuyorlardı" dedi.

26.02.2016 23:49

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

"28 Şubat ve Uygulamaları" konferansı

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Saadettin Aydın'ın konuşması ve Konferans salonundan detay "28 Şubat ve Uygulamaları" konferansı

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Aydın:

"Sürekli yoklama alıyor öğretim üyelerimiz, öğretim üyeleri başörtülü öğrencilerle ilgili kırmızı kalemle işaret koyuyorlardı"

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Saadettin Aydın, 28 Şubat sürecine ilişkin, "Sürekli yoklama alıyor öğretim üyelerimiz, öğretim üyeleri başörtülü olan öğrencilerle ilgili kırmızı kalemle işaret koyuyorlardı" dedi.

Aydın, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Siirt Emine Erdoğan Kız Öğrenci Yurdu Konferans Salonunda düzenlenen "28 Şubat ve Uygulamaları" konferansında, 28 Şubat sürecinde yaşanan hukuksuzluklara değindi.

O dönemde Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde öğretim üyeliği ve bölüm başkanlığı yaptığını hatırlatan Aydın, keyfi uygulamalarla başörtülü öğrencilere acımasız davranıldığını ve üniversiteden atıldıklarını dile getirdi.

Aydın, kendisinin de 28 Şubat mağduru olduğunu belirterek, "Sürekli yoklama alıyor öğretim üyelerimiz, öğretim üyeleri başörtülü öğrencilerle ilgili kırmızı kalemle işaret koyuyorlar ve yoklamayı bana getiriyorlar, yani bölüm başkanına. Ben de bunları alacağım işleyeceğim, soruşturma açacağım ve okuldan atacağım diye bekliyorlardı. Ben de alıyordum yoklamaları sumen altına koyuyordum" dedi.

Eşinin başörtülü olması ve kendisinin de namaz kılması nedeniyle hakkında soruşturma açıldığını anlatan Aydın, önce bir ilçeye sürgün edildiğini, ardından üniversiteden atıldığını belirtti.

Yurt Müdürü Birsen Sümer, konuşmanın ardından Aydın'a plaket verdi.

Konferansa, Siirt Üniversitesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, AK Parti Siirt İl Başkanı Özgür Fuat Çalapkulu ve öğrenciler katıldı.

28 Şubat ve Uygulamaları" Konferansı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 28 Şubat ve Uygulamaları' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement