29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, "Biz inşallah bu coğrafyada hem ülkemize hem dünyaya daha güzel günlerin yaşanacağını gösterecek bir çalışmanın içerisinde hep birlikte olacağız" dedi...

30.10.2013 00:38

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, "Biz inşallah bu coğrafyada hem ülkemize hem dünyaya daha güzel günlerin yaşanacağını gösterecek bir çalışmanın içerisinde hep birlikte olacağız" dedi.

Ev sahipliğini Vali Mustafa Kıraç ve Berrin Kıraç'ın yaptığı Cumhuriyetin 90. Yıl Resepsiyonu Rönesans Düğün ve Konferans Salonu'nda davetlilerin eşli katılımıyla gerçekleşti.

Resepsiyona; 7.Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Abdullah Recep, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, İl Emniyet Müdürü Recep Güven, AK Parti Milletvekileri Galip Ensarioğlu, Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri komutanlar ve kamu kurum müdürleri katıldı.

Resepsiyon, 7. Kolordu Komutanlığı Senfoni Orkestrası'nın çaldığı müziklerle başladı, Cumhuriyetin 90. yıl dönümü pastası kesimi öncesinde konuşan Vali Kıraç, bu coğrafyada binlerce yıldır var olduklarını ecdatlarının geçmişte çok güzel işler yapmış olduğunu emanet olarak bu coğrafyayı kendilerine bıraktıklarını söyledi.

Kıraç, ülkelerin geleceklerinin garanti altında olabilmesi için sistemlerinin, yönetim biçimlerinin sağlıklı olması gerektiğini ifade ederek, "Biz Türkiye olarak genç bir ülkeyiz kabuğuna sığmayan bir ülkeyiz. Şuan cumhuriyetin 90. yılındayız ama 100. yıl hedeflerini tartışıyoruz. Türkiye olarak bu gün Marmararayla cumhuriyetimizin 90. yılına damgasını vuran önemli bir yatırımı gerçekleştirdik" diye konuştu.

İnşallah hep birlikte daha güzel günlerde birlikte olmanın temennisinde bulunan Kıraç, şunları kaydetti:

"Aynı güzellikleri Diyarbakır'da da yaşıyoruz. Alt yapısıyla, üst yapısıyla turizm imkanlarıyla insanlarımız daha güzel şeyler üretmek için büyük bir gayret içerisindeler. Cumhuriyet sadece bir anma olarak algılanmamalıdır. Bir yaşam biçimidir. Etrafımıza baktığımızda bir devletsizliğin, yönetimin olmayışının sıkıntılı bir coğrafyada yaşamanın bedelinin ne canlara mal olduğunu günden güne görüyoruz. Onlarca yüzlerce insan katlediliyor. Hala insanlık bir dram içerisinde. Biz inşallah bu coğrafyada hem ülkemize hem dünyaya daha güzel günlerin yaşanacağını gösterecek bir çalışmanın içerisinde hep birlikte olacağız."

Konuşmanın ardından Cumhuriyetin 90. yıl dönümü pastası kesilerek toplu halde fotoğraf çekildi. Resepsiyonun ardından havai fişek gösterisi düzenlendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement