Türkiye, Cayman'da Yakalanan PKK'lı Kıldağ'ın İadesi İçin İşlem Başlattı - Son Dakika
Güncel

Türkiye, Cayman'da Yakalanan PKK'lı Kıldağ'ın İadesi İçin İşlem Başlattı

Karayipler'de yakalanan 1988 yılında öğretmen Mustafa Çağlar ve Musa Sarısaç'ı öldürmekten aranan PKK'lı terörist Celal Kıldağ'ın iadesi için Türk Interpolü işlem başlattı.

29.04.2017 10:29  Güncelleme: 12:37

1988'de Tunceli'de öğretmen Mustafa Çağlar ve Musa Sarısaç öldüren PKK'lı terörist Celal Kıldağ'ın 29 yıl sonra tur gemisiyle geldiği Karayipler'de 3 adadan oluşan İngiltere'ye bağlı minik ülke Cayman Adaları'nda yakalandığı iddia edildi. Türk Interpolü'nün Kıldağ'ın iadesi için işlemleri başlattığı da belirtildi.

ALMANYA İADEYİ REDDETMİŞTİ

Akşam gazetesinde yer alan habere göre, yıllar süren davalar sonucunda Kıldağ, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sonrasında Türkiye'den kaçarak Almanya'ya yerleşti. Celal Kıldağ hayatını Almanya'da sürdürmeye devam etti. Kırmızı Bülten ile aranmasına rağmen, Interpol'ün tüm girişimlerine rağmen bir türlü Türkiye'ye iade edilmedi.


CAYMAN'DA YAKLANINCA TÜRKİYE HAREKETE GEÇTİ

Almanya'da bulunan Kıldağ, Karayipler'deki tatil adası Cayman'a yerleşmeye karar verdi. Türk İnterpol'ü bu durumu tespit etti. Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol Daire Başkanlığı hemen harekete geçti.

Kıldağ gemiden indikten sonra polis tarafından gözaltına alındı. Interpol öğretmenlerin katilinin iadesi için girişimleri başlattı.

Türkiye, Cayman\'da Yakalanan PKK\'lı Kıldağ\'ın İadesi İçin İşlem Başlattı

Son Dakika Güncel Türkiye, Cayman'da Yakalanan PKK'lı Kıldağ'ın İadesi İçin İşlem Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement