Aa'nın Bulgaristan'daki 15 Temmuz Fotoğraf Sergisine Ilgi - Son Dakika
Güncel

Aa'nın Bulgaristan'daki 15 Temmuz Fotoğraf Sergisine Ilgi

Anadolu Ajansının fotoğraflarından oluşan ve Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişimini anlatan fotoğraf sergisi Bulgaristan'da ilgi görmeyi sürdürüyor.

11.02.2017 02:36

Anadolu Ajansının fotoğraflarından oluşan ve Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişimini anlatan fotoğraf sergisi Bulgaristan'da ilgi görmeyi sürdürüyor. Filibe şehrinde Türkiye'nin Filibe Başkonsolosluğu ve Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğünün desteği ile Boris Hristov Sanat ve Kültür Merkezi'nde açılan sergide AA'nın hazırladığı 41 fotoğraf tablosu ve diğer görsel malzemeler beğeniye sunuluyor. Serginin açılışını yapan Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe, "AB yöneticileri de FETÖ'nün ne olduğunu daha önce anlayamadıkları için pişmanlık duyduklarını beyan ettiler." dedi.Gökçe, törende AA muhabirine yaptığı açıklamada da, Türkiye'nin darbe girişiminin arkasındaki terörist yapılanmanın asıl özünü göstermekten yorulmayacağını söyledi.Sergi için AA'ya teşekkür eden Gökçe, "Bulgaristan da o gün Türkiye'deki olup bitenleri anlayamamıştı. Dünya çapında da bunu anlamak zor. Bunun nedeni Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden kaynaklanan algıların olması. Ancak AB yöneticileri de bunun ne olduğunu anladılar ve daha önce anlayamadıkları için pişmanlık beyan ettiler." sözlerine yer verdi.

-FETÖ'nün Bulgaristan'daki faaliyetleri

Üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar (DOST) partisinin genel Başkan Yardımcısı Şabanali Ahmed de FETÖ'nün her yerde olduğu gibi Bulgaristan'daki faaliyetlerin gizli kapaklı tutmaya çalıştığına işaret etti. Ahmed, şu değerlendirmede bulundu: "Bulgaristan'daki FETÖ çok zayıf. Ortalıkta yoklar gibi, ancak faaliyetlerini sürdürdüklerini söyleyebilirim. Bulgaristan'da FETÖ terör örgütü zayıf bir yapıya sahip. Hala aktif olan 'Drujba' adlı iki okulları var Sofya ve Filibe'de. Ancak Balkan coğrafyasında bir Arnavutluk, Makedonya veya Bosna'da olduğu gibi, Bulgaristan'da bir güç elde edemediler."Türkiye'nin Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani, daha önce Sofya ve Burgaz'da sergilenen AA'nin fotoğraflarını Filibe'de de tanıtmış olmaktan dolayı memnun olduğunu belirterek, "15 Temmuz'un arka yüzünü ve iç yüzünü göstermek istedik. Halkın ilgisinden dolayı mutluyuz." diye konuştu. Sergiyi gezen Filibe Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Bedriye Tarmazova, "Çok karmaşık duygular taşıyorum. Büyük ve cesur bir milletin mensubu olduğumdan dolayı son derece gururluyum. Türk milleti bütün dünyaya ne kadar cesur vatanperver bir millet olduğunu kanıtladı." ifadesini kullandı. Sergi 12 Şubat'a kadar ziyarete açık olacak.

Aa\'nın Bulgaristan\'daki 15 Temmuz Fotoğraf Sergisine Ilgi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa'nın Bulgaristan'daki 15 Temmuz Fotoğraf Sergisine Ilgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement