ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı Bünyesindeki İki Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi, Bugün İncirlik Hava Üssü'ne Ulaştı - Son Dakika
Güncel

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı Bünyesindeki İki Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi, Bugün İncirlik Hava Üssü'ne Ulaştı

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı Bünyesindeki İki Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi, Bugün İncirlik Hava Üssü\'ne Ulaştı

Deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için Türkiye’ye gelen ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) bünyesindeki iki kentsel arama ve kurtarma ekibi, bugün İncirlik Hava Üssü’ne ulaştı. 159 personel, 12 kurtarma köpeği ve yaklaşık 77 tonluk özel ekipmandan oluşan ekibi, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake eşiyle birlikte karşıladı.

08.02.2023 18:31  Güncelleme: 18:50

Deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için Türkiye'ye gelen ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) bünyesindeki iki kentsel arama ve kurtarma ekibi, bugün İncirlik Hava Üssü'ne ulaştı. 159 personel, 12 kurtarma köpeği ve yaklaşık 77 tonluk özel ekipmandan oluşan ekibi, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake eşiyle birlikte karşıladı.

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) bünyesindeki iki kentsel arama ve kurtarma ekibinin, 6 Şubat'taki merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremin ardından yardım çalışmalarına destek olmak amacıyla bugün İncirlik Hava Üssü'ne ulaştığı öğrenildi. ABD Büyükelçiliği'nden edinilen bilgiye göre; Büyükelçi Jeff Flake, eşi ile birlikte Los Angeles'ten ve Virginia Eyaleti'nin Fairfax Bölgesi'nden gelen ekipleri karşıladı.

USAID bünyesinde faaliyet gösteren Afet Yardım Müdahale Ekibi'nin (DART), Türk makamlarıyla yakın bir koordinasyon içinde depremden en fazla etkilenen bölgelerde arama ve kurtarma faaliyetlerini yürütürken bir yandan da diğer öncelikli insani ihtiyaçları tespit etmek için çalışacağı öğrenildi. Bugün İncirlik Üssü'ne ulaşan ekip 159 personel, 12 kurtarma köpeği ve yaklaşık 77 tonluk özel ekipmandan oluşuyor. Ekiplerin Adıyaman'da çalışmalara başlayacağı ve çalışmalarını Türkiye Cumhuriyeti hükümetiyle ve sahadaki diğer uluslararası ortaklarla koordineli bir şekilde yürüteceği belirtildi. Büyükelçi Flake'in, ABD'nin dostu ve müttefiki olan Türkiye'ye yardım etmek üzere ABD'li ekiplere seferber olmalarından ötürü şükranlarını sunduğu da kaydedildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı Bünyesindeki İki Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi, Bugün İncirlik Hava Üssü'ne Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement