Abuzer Uğurlu'nun Yakınlarından "Para İsteme" Davası - Son Dakika
Güncel

Abuzer Uğurlu'nun Yakınlarından "Para İsteme" Davası

Abuzer Uğurlu\'nun Yakınlarından "Para İsteme" Davası

Uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılan Uğurlu'nun yakınlarından para istediği öne sürülen kişi hakkında "tehdit" suçundan açılan dava, suçun "yağmaya teşebbüs" olduğuna hükmedilerek, "görevsizlik" kararıyla ağır ceza mahkemesine gönderildi.

21.10.2014 13:52

Uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılan Abuzer Uğurlu'nun yakınlarından para istediği öne sürülen kişi hakkında "tehdit" suçundan açılan dava, suçun "yağmaya teşebbüs" olduğuna hükmedilerek, "görevsizlik" kararıyla ağır ceza mahkemesine gönderildi.

Büyükçekmece 2. Sulh Ceza Mahkemesince, alacağı olduğu gerekçesiyle evine gittiği Uğurlu'nun yakınlarından para istediği ve tehdit ettiği ileri sürülen Mustafa Mutlu'nun yargılandığı davanın gerekçeli kararı açıklandı.

Kararda yer verilen sanık Mutlu'nun savunmasında, "müşteki Abuzer Uğurlu'nun saygı duyduğu bir insan olduğunu, kendisinden alacağının da vereceğinin de olmadığını, olayın bir yanlış anlaşılmadan ibaret olduğunu" söylediği aktarıldı.

Müşteki Abuzer Uğurlu'nun da şikayetçi olduğunu belirttiği ve "Uzlaşmak istemem. Davaya da katılan olmak istiyorum. Sanığı tanırım. Kendisi daha önce telefonla arayarak benden alacağı olduğunu söyledi. Ben de 'ne alacağı' dedim. Bir şey diyemedi. Sanık benden, adını siz koyun, sanki haraç istiyor. Ben bunu anladım, ben ticaretle uğraşırım. Tahtakale'de işhanım vardır. Ekonomik durumum iyidir. Kendisine herhangi bir para vermedim" şeklinde beyanda bulunduğu ifadesi de gerekçeli kararda yer aldı.

Mutlu hakkında "tehdit" suçundan dava açılmış olsa da sanık ile mağdur arasında herhangi bir alacak, borç ilişkisi bulunmamasına rağmen sanığın Uğurlu'nun evine gidip yakınlarından para isteyip "zorla da olsa almasını bilirim" dediği kaydedilen kararda, sanığın "yağmaya teşebbüs" suçunu işlediğine hükmedildiği belirtildi.

Kararda, suçun ağır ceza mahkemesinde görülmesinin kararlaştırıldığı ve görevsizlik kararıyla dosyanın Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesine gönderildiği bildirildi.

Mutlu, Bakırköy 12 Ağır Ceza Mahkemesinde "yağmaya teşebbüs" suçunu işlediği gerekçesiyle 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Abuzer Uğurlu, 1995 yılında Brezilya'dan getirilerek, Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye sokulan 7 kilogram kokainle ilgili yargılandığı davada 12 yıl 6 ay hapis, bin lira para cezasına çarptırılmıştı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Abuzer Uğurlu'nun Yakınlarından 'Para İsteme' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement