Acil Servis'te Dövülen Doktor, Olay Anını Anlattı - Son Dakika
Güncel

Acil Servis'te Dövülen Doktor, Olay Anını Anlattı

Acil Servis\'te Dövülen Doktor, Olay Anını Anlattı

Adana'da bir hastanın yakınları tarafından ambulans geciktiği gerekçesiyle dövülen doktor Tekin Müjde, olay anını anlattı.

11.06.2013 15:08  Güncelleme: 15:11

Adana'da trafik kazasında yaralanan bir kişinin yakınları tarafından ambulans geciktiği gerekçesiyle dövülen Adana Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevli doktor Tekin Müjde, 45 dakika arayla iki kez saldırıya uğradığını söyledi.

Dün akşam saatlerinde trafik kazasında yaralanan Salih Tunç, merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Adana Devlet Hastanesi'ne getirildi. Acil Servis'te müdahale edilen yaralının Adana Numune Hastanesi'ne sevki yapıldı. Ancak, bu hastanedeki sevk ambulansının başka bir hastayı götürmesinden dolayı Salih Tunç'un yakınları Acil Servis'te görevli doktor Tekin Müjde'yle tartıştı. İddiaya göre yaralının yakınları, ambulansın nerede olduğunu ve ne zaman geleceğini bilmediğini söyleyen Dr. Tekin Müjde'ye saldırıp, tartakladı. Özel güvenlik görevlileri ve polislerin araya girmesiyle gerginlik sona erdi.

Yaklaşık 45 dakika kadar sonra aynı hastanın yakınları ambulans gelmeyince yeniden öfkelenip, Dr. Tekin Müjde'ye yeniden saldırdı. Dr. Müjde, boynundan, başından ve elinden yaraladı. Polisin müdahalesi ile 5 kişi gözaltına alındı.

YAŞADIKLARINI ANLATTI

Dr. Tekin Müjde'ye yapılan saldırıyı Adana Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Ökten ise son yıllarda şiddetin en çok yaşandığı alanlardan birinin sağlık sistemi olduğunu söyledi. Uygulanan bu politikalar sonucunda hekimlere saldırının arttığını iddia eden Ökten şöyle konuştu:

"Bu uygulanan politikaların sonucu meslektaşımız doktor Ersin Arslan öldürülmüş, Melike Erdem arkadaşımız gördüğü baskılar ve şikayet sonucu dayanamayarak intihar etmiştir. Adana da ise daha önce birçok meslektaşımız ve sağlık çalışanı şiddete maruz kalmış ve darp edilmişlerdir. Dün yaşadığımız olayda ise Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde çalışan arkadaşımız Doktor Tekin Müjde, 'hastanede neden bir tek ambulans var, bunun sorumlusu sizsiniz' denilerek darp edilmiştir. 10 yıldan beri sürdürülen sağlıkta dönüşüm projesi, önce sağlıkçılara yönelik şiddet politikasına dönüşmüş, uygulanan baskıcı, antidemokratik ve yaşam hakkına müdahalelere karşı demokratik hakkını kullanan Türkiye vatandaşlarına karşı uygulanan politikalar ise tüm topluma yayılan şiddet politikasına dönüşmüştür." - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Acil Servis'te Dövülen Doktor, Olay Anını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement