CHP'li Kamer Genç: Tam Dinsiz Oluşsunuz - Son Dakika
Güncel

CHP'li Kamer Genç: Tam Dinsiz Oluşsunuz

CHP Milletvekili Kamer Genç, "Tam dinsiz olmuşsunuz" dedi. Bozdağ, "Dinimi imanımı tartmaya Kamer Genç'in kıratı yetmez." cevabını verdi.

22.01.2014 22:24  Güncelleme: 09:25

TBMM Genel Kurulu’nda CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya’ya dönerek, "Tam dinsiz olmuşsunuz" dedi. Bu sözler ise kurul salonunda tartışmalara yol açtı. 

HSYK’nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, komisyon üyelerinin oturduğu yerde bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya’yı dinsizlikle suçladı.

"HIRSIZLIĞINIZLA SUÇÜSTÜYAKALANMIŞ BİR İKTİDARSINIZ"

Kamer Genç, "Hırsızlığınızla suçüstü yakalanmış bir iktidarsınız. Bu hırsızlığınızı örtbas etmek için ne yapıyorsunuz. Kapatmak için hakimleri kendi statünüz içerisine almak istiyorsunuz. 12 senelik iktidarınız da yolsuzluklardan kaynaklanan lağımlardan teşekkür etmiş bir bataklık var. O bataklığının içine bir çok yöneticiniz girmiş ve batmış. Bu kanunu getiriyorsunuz o lağım bataklığından nasıl çıkarız diyorsunuz. Dozerleri getirseniz bunu çıkartamazsınız. Bu lağım, bu bataklık çok büyük bir bataklık. Bu sizi kurtaramaz" dedi. Bu sözlere AK Partili milletvekilleri ise tepki gösterdi. 

BAKAN BOZDAĞ: BENİM İMANIMI TARTMAYA GENÇ'İN KIRATI YETMEZ

Kendisine sataşma olduğunu belirten Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, söz alarak kürsüye çıktı ve Kamer Genç’e tepki gösterdi. Bakan Bozdağ, "Hem şahsımı hem de İyima’yı dinsizlikle itham eden bir ifade kullandı. Sayın Genç’i herkes tanıyor. İyimaya’yı ve Bekir Bozdağ’ı da tanıyor. Ben eminim ki duyanlar buna dair akıllarına pek çok atasözü gelmiştir. Ama ben o atasözlerinin hiç birinin söylemek istemem. Bilmesini isterim ki benim dinimi, benim imanımı tartmaya Kamer Genç’in kıratı yetmez. Hiç birisi bunu tartamaz. Ben sayın İyimaya’nın da dininin, imanının sayın Kamer Genç tarafından tartılabileceğine inanamıyorum. Bütün bunları milletimiz değerlendiriyor. Benim dinime pek çok laf geliyor, ama ben bunların hiç birisini burada ifade etmek istemem. İnsanları itham ederken lütfen herkes diline hakim olsun. Doğru şeyler söylesin, edebiyle üslubuyla, güzelliğiyle burada konuşulması lazım.

"BUNUN HESABINI MAHKEMEDE SORACAĞIM"

Ben burada kalkıp başka başka laflar elbette söylerim. Ama benim edebim, ahlakım, yetişme tarzım buna izin vermez. Ben hiç kimsenin imanını, dinini burada tartışmasını doğru bulamam. Bunun da hesabını mahkemede soracağımı ifade etmek isterim" dedi. 

İYİMAYA: KENDİMİ TANITMAK İHTİYACINDA DEĞİLİM

Ardından, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya söz aldı. İyimaya, "Biz sadece kimlik ve kişilik değiliz, büyük milletin tarihi değerleri ile günümüzün değerleri ile ve gelecekteki beklentileri ile temsilcileriyiz. Dil beynin komutandan kurtulmuş canlı bir sözlük değildir. Milletvekilinin anlamları dile dökerken vasat bir insanın asgari üslubuna sahip olması lazımdır. Ahmet İyimaya olarak kendimi yüksek kurula tarif etmek, tanıtmak gibi bir ihtiyaç içinde değilim. Beni de küçük sözcüklerle ve manalarla herhangi bir arkadaşın tarif etmesi mümkün değil. En az onların inançsızlığı kadar veya inancı kadar benim inancımda değerlidir, benin inancıma beklediğim saygıyı, onların inançsızlığına da saygı duyabilirim. Kamer bey ile ben yıllarca siyaset yaptım, ama kişiselleştirme yapmadım." diye konuştu. 

GENÇ SÖZLERİNİN MANASINI AÇIKLADI

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de, "Konuşmamda şöyle dedim, Ahmet İyimaya ile Bekir Bozdağ hem imam hatip mezunu hem de hukuk fakültesini bitirmişlerdir. İmam hatip mezunu olan arkadaşlarımızın hak ve adalete normal hukuku bitirenlerden daha fazlı bağlı olması lazım, bu anlamda söyledim" diyerek sözlerine açıklık getirdi.

CHP\'li Kamer Genç: Tam Dinsiz Oluşsunuz
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Kamer Genç: Tam Dinsiz Oluşsunuz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • yozgat 66: Burakın artık kimlerin dini amanı olduğu ortaya çıktı dinde yolsuzluk varsa hırsızlık varsa imansızlar nasıl acaba yakında camileride satarlar ak parti olmadan ülke müslüman ve dürüst bir ülkeydi ama şimdi nerdee halk artık istemiyoruz diyor zorla güzellik olmaz gidin 43 36 Yanıtla
  • ahmet: tayyar denen terbiyesiz,dini senin gibi sag partilerden mi ögrenelim.peki yimpas,kombassan,ihlas,deniz feneri,tokiler daha ne sayayim ayrica recep e allah yakistirmasi,din iman olcenler,yolsuzluk rüsvet,ötelestirme,ayrimcilik,kendi gibi yasamayanlara iftira;;;;;;daha ne yazayim.yalanmi bunlaaaaaaaaarrrrrrr. 45 24 Yanıtla
  • bozkurt: kamer ,sen git çiçek sula 19 15 Yanıtla
  • MUSTAFA: D I N I N KIMLERIN SIYASETTE KULANDIGI ASIKAR ORTADA DINI KULANMAM FELAN AYAKLARINI YAPMA MAHKEME SENIN DINDEN KORTUGUNU NASIL BILECEK ONU ANLAMADIM: KAMER GENC TAM DOGRUSUNU SÖYLEMIS SIZDE DIN KORKUSU OLSAYDI EMIRI BEN VERDIM DEMEZDINIZ O GENCLERDE ÖLMEZDI BUGÜN DINDEN KORKSAN YAKALANAN TIRLARIN KIME SILAH GÖTÜRDÜKLERINI DOGRU SÖYLERDIN EL KAIDEYE SILAH VERIP INSANLARIN ÖLMESINE ORTAK OLMASINIZ SIZIN KORKUNUZ INANCINIZ DIN DEYIL ESADIN YIKMAMASIDIR BIRDE KORKUNUZ AMERIKADIR 11 1 Yanıtla
  • BU Mu??? A-D-A-L-E-T: Bu mudur yani siyaset ve adelet bu ulke ilerleyecekken Halkin yasam sitandarlylari artacakken bizim siyatcileriz birbirlerini yemekten o onun acigini arayip durmaktan baska ne yaptilar. Haa halkin yasam standartlari artti evet ama zenginlerin ya asgari ucretlerin gercek halkin standartlari aclik sinirinin 1205 tloldugu ülkemde 800 tl ile nasil geciniyor bu insalar deyip. Gelin kardeslerim 1ay da biz alalim bu parayi gecinebilecekmiyiz diye neden tartismiyorlar milli gelir kisi basina felan felan diyenler nerde bu milli gelir yoksa biz bu milletten mi degiliz. Yapmayin artik yeter ya. 10 0 Yanıtla

Advertisement