Adana Optimum AVM Kapılarını Açtı - Son Dakika
Güncel

Adana Optimum AVM Kapılarını Açtı

Adana Optimum AVM Kapılarını Açtı

Rusya Ve Türkiye'de Toplam 10 Gayrimenkul Projesini Tamamlayan Rönesans Gayrimenkul Yatırım, Adana Optimum İçin 230 Milyon TL'lik Yatırım Yaptı.

08.04.2011 15:26  Güncelleme: 08:49

Rönesans Grubu'nun 2006 yılında ticari gayrimenkul yatırım ve geliştirme amacıyla kurduğu Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. (RGY) Rusya ve Türkiye'de alışveriş merkezi ve ofislerden oluşan 10 projesini kısa sürede tamamladı. RGY'nin 230 milyon TL yatırım ile gerçekleştirdiği en yeni projesi Adana Optimum kapılarını açarak, RGY'nin tamamlanan 10. projesi oldu.

Türkiye'deki outlet AVM konseptine yeni bir boyut kazandıran Optimum AVM'lerin Ankara ve İstanbul'dan sonra üçüncü halkası olan Adana Optimum, 70 bin metrekarelik kiralanabilir alanında 175 seçkin markayı Adanalılarla buluşturuyor. Yılda yaklaşık 12 milyon ziyaretçiyi ağırlayacak olan Adana Optimum'da Migros, Koçtaş, Media Markt, Mango, Park Bravo, Beymen, LCW, Koton, C&A gibi önemli ve büyük markalar ile mağazacılık isimleri yer alıyor.

7 Nisan Perşembe akşamı gerçekleşen açılış kokteylinde konuşma yapan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Adana Optimum ile Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birini gerçekleştirdiklerini belirterek "Adana Optimum AVM bugüne kadar Adana'da yapılmış olan en büyük ve görkemli yatırım oldu. 32 bin metrekare'lik arsanın üzerine Adana'nın en büyük 145 bin m2'lik inşaat alanına sahip binasını inşa ettik. Bu alanda bulunan okulun yerine 28 derslikli yepyeni bir okul yaptırdık. Bin kişinin 2 yıla yakın süren çalışmalarının sonucunda ortaya güzel bir eser çıktı. Alışveriş merkezimiz yılda 12 milyon ziyaretçini ağırlamasını öngörüyoruz" dedi.

2 bin 500 gence istihdam sağlanacak

Adana Optimum AVM'nin Adana'nın gelişmesine büyük katkı sağlayacağının altını çizen Ilıcak "Yatırımımızın 2 bin 500 gencimize istihdam sağlayacak olmasından dolayı çok mutluyuz. Gençlerimize iş olanağı sunmanın yanı sıra bölgenin de kalkınmasına yardımcı olacak projemizde bize ilk günden itibaren her türlü desteği sağlayan başta Sayın Valimiz olmak üzere Belediye Başkanımıza, Yüreğir Belediye Başkanımıza ve diğer tüm resmi kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Projenin yapımında emeği geçen binlerce işçi arkadaşımıza, mühendislerimize, mimarlarımıza projenin tüm kademelerinde çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ederim" dedi.

Eğlencenin kalbi olacak

Adana Optimum, 10 büyük salonlu Avşar Sineması, 16 kulvarlık olimpik ölçülere sahip bowling salonu, bölgenin ilk lazer oyun alanı, Playland çocuk ve eğlence merkezi, 25'ten fazla restoran ve fast food ünitesinin yanı sıra 450 metrekarelik gerçek buz pistiyle de bölgedeki en renkli eğlence ve alışveriş alanı olacak. Mimari tasarımıyla da fark yaratan Adana Optimum'da, Adana ve Çukurova'nın otantik güzelliğini, bölge efsanelerini, verimli topraklara can veren Seyhan Nehri'ni ve çalışkan insanlarını simgeleyen dev tablo da büyük ilgi görüyor.

Doğa dostu teknolojisiyle de fark yaratan Adanan Optimum, güneş kolektörü kullanım ile yüzde 35, teknolojik ısıtma – soğutma geri kazanımlı santral yatırımı ile yüzde 20, yeraltı suyu devresi ile soğutma sisteminde yüzde 40 tasarruf sağlanıyor.

RGY'nin gurur veren rekor büyümesi

Gayrimenkul projelerini hızla tamamlayan ve tamamladığı projelerle de yoğun ilgi ve kira geliri sağlayan RGY, bugüne kadar Rusya ve Türkiye'de tamamladığı 10 proje ile kiralanabilir AVM büyüklüğünü 260 bin metrekareye ulaştırdı. Türkiye'de 210 bin metrekare, Rusya'da 50 bin metrekare kiralanabilir AVM ve ofis alanı bulunan RGY, tamamlayacağı gayrimenkul sayısını üç ay içinde 14'e, üç yıl içinde ise 30'a ulaştırmayı hedefliyor. RGY, bu rekor başarıyla Rusya ve Türkiye'deki ilk üç oyuncu arasına girmeyi planlıyor.

RGY'nin ulusal ve uluslararası alanda ödül almış alışveriş merkezi projeleri arasında; Optimum Ankara, Optimum İstanbul, Optimum Adana, Kozzy AVM (İstanbul), Sankopark AVM (Gaziantep), Malatya Park, Şirehan AVM (Gaziantep), Aura Novosibirsk (Sibirya) yer alıyor. RGY'nin ayrıca St. Petersburg'da A sınıfı ofis binası yatırımları da bulunuyor. Bu yatırımlar arasında; Renaissance House (St. Petersburg), Renaissance Center (St. Petersburg), Renaissance Plaza (St. Petersburg) yer alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Adana Optimum AVM Kapılarını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement