Add Başkanı Çölaşan: Türkiye'de Basının Özgür Olmadığını Hepimiz Biliyoruz - Son Dakika
Güncel

Add Başkanı Çölaşan: Türkiye'de Basının Özgür Olmadığını Hepimiz Biliyoruz

Add Başkanı Çölaşan: Türkiye\'de Basının Özgür Olmadığını Hepimiz Biliyoruz

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, özgür basının olmadığı yerde demokrasinin de olamayacağını belirterek, "Türkiye'de basının özgür olmadığını artık hepimiz biliyoruz."

03.05.2012 18:12

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, özgür basının olmadığı yerde demokrasinin de olamayacağını belirterek, " Türkiye'de basının özgür olmadığını artık hepimiz biliyoruz. Demokrasi de yok" dedi.

Tansel Çölaşan, ADD'ye bağlı şubelerin eşgüdüm toplantılarına katılmak üzere geldiği Antalya'nın Finike İlçesi'nde, kendisini takip eden gazetecilerin 'Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutladı. Türkiye'de basının özgür olmadığını savunan Çölaşan, "Özgür basının olmadığı yerde demokrasi yoktur. Özgür düşünce yoktur. Basın varsa ve özgürse bilin ki onun arkasında onu yaşatan bir demokrasi vardır. Türkiye'de basının özgür olmadığını artık hepimiz biliyoruz. Demokrasi de yok. Özgür basının olmadığı yerde demokrasi olmaz. Ne olur? Kendi basın organlarında, bir elden basın ve bir elden yargı ile demokrasiyi katlederler" diye konuştu.

TÜRKİYE DE BAĞIMSIZ DEĞİL

Tansel Çölaşan, Türkiye'nin tam bağımsız bir ülke olmadığını savunarak, Türkiye'nin Suriye'de başka ülkelerin taşeronluğunu yapmak zorunda kaldığını söyledi. Cumhuriyet'in kuruluş ideolojisinin bağımsızlık, çağdaşlık üzerine ve demokrasi temelinde oturduğuna değinen Çölaşan, şöyle devam etti:

"İnsan hak ve özgürlüklerinin esas olduğu, bireyin özgür düşünceyle demokrasiyi yaşatacağı bir ortamda çağdaş toplum dediğimiz özgür bir ortam. Ekonomik, siyasi, kültürel, askeri bağımsızlığın olmadığı bir yerde, siz ekonominizi bağımsız kılamazsınız. Bunun karşılığı siyaseten de bağımsız olamıyorsunuz. Biz, 89 yılın son 10 yılını atalım. 80 yıl Türkiye, dış siyasette 'Yurtta barış, dünyada barış' diye gitti. Niye 10 senedir bu ilke bitti? Suriye ile kardeştik hani? Apo ile sorunlarımızı hallettikten sonra biz Suriye ile iyi siyasete yönelmiştik. Ama bir anda 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesi unutuldu. Kimin savaşını yapıyoruz. Kendi vatanı için yapılan savaş kutsaldır. Bunun dışında yapılan savaşlar birilerine hizmet etmektir. Türkiye şu anda bağımsız olmadığı için Suriye'de birilerinin taşeronluğunu yapmak zorunda kalıyor." - Antalya/ Finike

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Add Başkanı Çölaşan: Türkiye'de Basının Özgür Olmadığını Hepimiz Biliyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement