Adıyaman'da Trabzon Hurması Hasadı Başladı - Son Dakika
Güncel

Adıyaman'da Trabzon Hurması Hasadı Başladı

Adıyaman\'da Trabzon Hurması Hasadı Başladı

Türkiye'de en fazla 'Trabzon Hurması' yetiştiren iller arasında ikinci sırada yer alan Adıyaman'da hasat başladı. Gölbaşı ilçesinde başlayan hurma hasadına Vali Osman Varol ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Gölbaşı ilçesi, 5 bin 500 dekarlık üretim alanı ile üretim miktarı bakımından Türkiye'de 2. sırada yer alıyor. Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kıyas, bu yıl Adıyaman'da 10 bin ton rekolte beklediklerini ve Trabzon hurmasının pazarlama sorunu olmadığını belirtti.

14.11.2023 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de en fazla 'Trabzon Hurması' yetiştiren iller arasında ikinci sırada yer alan Adıyaman'da hasat başladı.

Her geçen yıl üretim alanı artırılarak yakın bir gelecekte Gölbaşı ilçesinin popüler tarım ürünleri arasında yerini alacak olan "Cennet meyvesi" olarak adlandırılan hurma hasadına Gölbaşı ilçesinde başladı.

Gölbaşı ilçesi Karaburun köyünde başlayan hurma hasadına Vali Osman Varol, Tarık Buğra Seyhan, Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

5 bin 500 dekarlık üretim alanı ile üretim miktarı bakımında Türkiye'de 2. sırada yer alan Gölbaşı ilçesi başlayan hurma, ilçenin sosyo-ekonomik yapısına ciddi katkılar sağlıyor.

Vali Osman Varol ve beraberindekiler hasada katılarak hurma kopardı. Açıklamada bulunan Vali Osman Varol, "Trabzon Hurması özellikle son yıllarda popülaritesi artan bir ürün. İlimiz ise bu ürünün üretiminde söz sahibi. Özellikle Gölbaşı ilçemizde yoğunlaşan üretim her geçen gün artıyor. Adıyaman'da güzel bir tarım kültürü var. Devletimizde üretimi destekliyor. Katma değeri arttırmaya yönelik çalışmalarımız olacak. Geçmişte çok güzel işler yapılmış, bizlerde yeni projeler ortaya koyarak katma değeri arttıracağız" dedi.

Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kıyas ise, "Gölbaşı ilçemiz Adıyaman'da Trabzon hurmasının yetiştiriciliğinin lokasyon olarak yoğunlaştığı ilçemiz. Adıyaman'da 5 bin 500 dekar alanda bu yıl 10 bin ton rekolte bekliyoruz. Trabzon hurmasının pazarlama sorunu bulunmamaktadır. Hem yaş hem de kurutma yapılarak pazara sunulmaktadır" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adıyaman'da Trabzon Hurması Hasadı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement