Afyonkarahisar'daki Cephanelik Patlaması Davası Eskişehir'de Başladı (2) - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'daki Cephanelik Patlaması Davası Eskişehir'de Başladı (2)

Afyonkarahisar\'daki Cephanelik Patlaması Davası Eskişehir\'de Başladı (2)

ALBAY.Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu patlamanın tutuksuz sanıklarından Kıdemli Albay Veysel Özbay, şehit aileleri avukatlarından AltanUlutaş'ın kendisine çapraz sorguda yönelttiği bazı sözlerinin yanlış anlaşımalara neden olduğunu söyledi.

19.06.2013 07:58

ALBAY: OLAYIN KAZA OLDUĞU AÇIKTIR

Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu patlamanın tutuksuz sanıklarından Kıdemli Albay Veysel Özbay, şehit aileleri avukatlarından AltanUlutaş'ın kendisine çapraz sorguda yönelttiği bazı sözlerinin yanlış anlaşımalara neden olduğunu söyledi. Özbay, "7 saattir ifade veriyorum. Yorgunluğumdan ötürü sürçü lisan ettim. 'O bende kalsın' demek istemedim. Bu olayın bir kaza olduğu açıktır" dedi.

Şehit yakınlarının avukatları askeri mahkeme heyetine, şu görüşleri dile getirdi:

"Sanıkların delil sakladıklarını düşünüyoruz. Ekim ayında yapılacak olan denetleme için mi bu kadar aceleci davranıldı. Eğer öyleyse can anlamında en pahalıya mal olan bir denetleme oldu. Peki denetlemeniz iyi geçti mi? 2012 yılında yapılacak olan denetlemeden bilginiz var mıydı? Savaş veya seferberlik yoksa, denetleme gibi bir dedikoduya kurban gittiler. Kamu vicdanı yaralıdır. Bu nedenle sanıkların tutuklu olarak yargılanmalarını talep ediyoruz."

Sanıklardan Üsteğmen Tuncay Aydın da, patlama günü nöbetçi olduğunu belirterek, "Veysel Albay, saat 18.00'de ayrılırken kendisine istifleme faaliyetinin devam ettiğini söyledim. Komutanın yanında olanların dinlenmesini istiyorum" diye konuştu.

Askeri mahkeme heyeti şehit yakını avukatların tutuksuz 3 sanık subayın tutuklaması istemini kabul etmedi. Heyet, duruşmaya yarın saat 09.30'a kadar ara verdi.

Duruşma sonrası şehit yakınları davanın askeri mahkemede değil sivil mahkemede görülmesi gerektiğini söyledi. Şehit yakınları aşöyle konuştu:

"İçeride Hacivat-karagöz oynanmıştır. Avukatlarımızın tutuklama taleplerini hakim kaçma tehlikesi olmadığı gerekçesiyle kabul etmedi. Mahkeme heyeti 25 kişinin şehit olduğu bir olayın sanıklarını nasıl tutuklamıyor. Bu kadar planlanmış bir mahkeme olamaz. Sanıkların hepsi birbirlerini suçluyorlar. 30 yıl hapis cezası istemi ile yargılanan sanıkların tutuksuz yargılanmasını aklımız almıyor. Askeri yargıya olan inancımız kalmadı. Duruşmanın sivil yargılamada yapılmasını istiyoruz. böyle planlanmış bir mahkeme olamaz. 11 saat süren bu mahkeme önceden planlanmıştır. Böyle bir şey olamaz. 25 şehidin katilleri dışarıda gezecek, hakim evine gidecek, bizler ise acılarımızla baş başa kalacağız."

KA,HT - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'daki Cephanelik Patlaması Davası Eskişehir'de Başladı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement