Ahmet Şekip Ersoy'a Sürpriz Doğum Günü Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Ahmet Şekip Ersoy'a Sürpriz Doğum Günü Kutlaması

Ahmet Şekip Ersoy\'a Sürpriz Doğum Günü Kutlaması

Kadir Kara, Ahmet Şekip Ersoy'un 90. yaş gününü gönderdiği doğum günü pastası ile kutladı.

14.12.2012 10:57

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, 1964-1968 yılları arasında Osmaniye Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Şekip Ersoy'un 90. yaş gününü Osmaniyem Radyo TV (ORT) ekranlarında katıldığı canlı yayın sırasında gönderdiği doğum günü pastası ile kutladı.

ORT'de Tarihçi Araştırmacı Yazar İsmet İpek'in hazırlayıp sunduğu Çağlar Boyu Çukurova isimli programa konuk olan eski başkan Ahmet Şekip Ersoy, programda anılarını paylaştı. Programın ilerleyen saatlerinde canlı telefon bağlantısı ile programa katılan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, aynı anda canlı yayına doğum günü pastası da göndererek Ahmet Şekip Ersoy'un 90. yaş gününü tebrik etti.

Telefonla programa katılan Belediye Başkanı Kadir Kara, Ahmet Şekip Ersoy'a Allah'tan uzun ömür diledi ve gerek yaptığı hizmetlerle gerekse kişiliği ile Osmaniye'nin tarih çınarı olduğunu belirtti. Bu jest karşısında çok duygulanan Ersoy, hem başkan Kadir Kara'ya hem de Osmaniyelilere teşekkür etti.

Ahmet Şekip Ersoy programda hatıralarını anlattı, İsmet İpek'in sorularını yanıtladı. 7 Kanunusani İlkokulu'nu, Hırlakyan hanındaki eski Ortaokulu'nu ve Osmaniye'de Lise olmadığı için Adana Erkek Lisesinde okuduğunu, Ankara Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Posof, Elbistan ve Reyhanlı'da Savcılık yaptığını belirten Ersoy, babasının daveti üzerine görevi bırakıp 60 ihtilalinde Osmaniye'ye geldiğini, 1963 yılında AP'den Belediye Başkanı seçildiğini söyledi.

Ahmet Şekip Ersoy, 60'lı yıllarda 20.000 nüfuslu Osmaniye'de eski Belediye Başkanı Ahmet Alkan'ın getirdiği Haraz suyu yeterli olmadığı için ark suyu içildiğini, bu yüzden Çavuşlar ve Otlugöl sularını Osmaniye'ye getirdiğini, yine Ahmet Alkan zamanında Karaboyunlu Mahallesi'ndeki Kanara'nın yerine Mezbahane, Siptirli Çarşısı'nı yıktırıp yerine Kültür Merkezi yaptırdığını, halk kültürüne çok önem verdiği için Belediye Folklor ekibi kurduğunu belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ahmet Şekip Ersoy'a Sürpriz Doğum Günü Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement