Ak Partı'lı Akşit: Bizim de Bir Kadın Cumhurbaşkanımız Olabilir - Son Dakika
Güncel

Ak Partı'lı Akşit: Bizim de Bir Kadın Cumhurbaşkanımız Olabilir

Ak Partı\'lı Akşit: Bizim de Bir Kadın Cumhurbaşkanımız Olabilir

Başkent Priştine'de Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozanı ziyaret eden, kadınlar daha sonra Kosovalı Türklerin çoğunlukta yaşadığı Prizren'e geçti.

02.06.2012 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkent Priştine'de Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozanı ziyaret eden, kadınlar daha sonra Kosovalı Türklerin çoğunlukta yaşadığı Prizren'e geçti. Prizren'de faytona binen AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Kosova'da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Akşit, "Tarihten gelen köklerimizle burada buluşmak bizleri çok mutlu ediyor" derken burada yabancı bir ülke hissine kapılmadıklarını belirterek, "Türkiye'den hiç ayrılmamış gibiyiz" diye konuştu. Akşit, şöyle dedi:

"Kosova siyasete katılım konusunda Türkiye'den daha ileri noktada. Önümüzdeki süreçte biz her türlü ortak çalışmanın içinde var olacağımızı söylüyoruz. Kadınlar için yapılacak her çalışmaya destek vereceğiz. Kosova siyasete katılım konusunda Türkiye'den daha ileri noktada. Buradaki yasal düzenlemeler, buranın daha yeni yasalara sahip olması kadınlara verilen haklar bakımından bazı ileri noktalara varılmış. Örneğin Parlamentodaki katılımda kadın ya da erkek yüzde 30'dan aşağı temsil edilemeyeceği hükmü getirilmiş. Bu da tabii en az yüzde 30 oranında Kosovalı kadınların parlamentoda temsilini getiriyor. İnşallah Türkiye'de de bunu yakalarız. Biz de özellikle AK Parti döneminde büyük adımlar attık ve ilk defa cumhuriyet tarihinde TBMM'nde kadın milletvekili sayısı 79'a yükseldi. ve bunun 46 tanesi de AK Parti milletvekilidir. Ama biz daha ileriyi hedefliyoruz. Kosova'yla beraber karşılıklı yardımlaşarak bunu sağlayacağımızı düşünüyorum."

"BİZİM DE BİR KADIN CUMHURBAŞKANIMIZ OLABİLİR"

Kosova'nın cumhurbaşkanının kadın olduğu ve Türkiye'de de bir cumhurbaşkanı kadın olabilir mi sorusuna Akşit, "Kosova bir örnektir bundan sonra bizim de bir kadın cumhurbaşkanımız olabilir" diye konuştu.

Kosova'da ata topraklarında bulunmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen AK Parti Milletvekili Öyüş, Kosova ile Türkiye arasında samimi, sıcak, dostluk ilişkileri olduğunu söyledi. Öyüş, "İki ülke olarak ilişkilerimizi daha da götürmek, işbirliğini artırmak isteriz. Bunu ticari, hem de siyasi anlamda yapmak istiyoruz" dedi.

Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Milletvekili Müferra Şinik tarafından karşılanan ekip, Prizren'de Osmanlı döneminden kalma tarihi eserleri gezdiler. KDTP Milletvekili Müferra Şinik'te Türkiye'den gelen heyeti ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ak Partı'lı Akşit: Bizim de Bir Kadın Cumhurbaşkanımız Olabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement