Ak Parti'li Kadınlardan Diyarbakır'a Çıkarma - Son Dakika
Güncel

Ak Parti'li Kadınlardan Diyarbakır'a Çıkarma

Ak Parti\'li Kadınlardan Diyarbakır\'a Çıkarma

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit başkanlığında Diyarbakır'a gelen kadın milletvekilleri ve heyet üyeleri ile bir araya geldi.

02.08.2012 19:17  Güncelleme: 09:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve eski devlet bakanı Güldal Akşit, partilerinin hazırladığı milli birlik kardeşlik projesinde 'anneler ağlamasın' diye bir bölüm olduğunu ve çocuğu dağa çıkmış, teröre bulaşmış anneleri de kıymetli tutup baş tacı yaptıklarını söyleyerek, "Hepsi bizim anamız, hepsi bizim evladımız. Ama gönül ister ki bu tür ayrılmalar olmasın. Biz terör boyutuyla veya etnik köken boyutu ile olsun her türlü ayrılığa karşıyız. Tam tersine bu farklılıkları biz renklilik kabul ediyoruz" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Turizm ve Devlet Eski Bakanı Güldal Akşit, beraberinde AK Parti'nin 24 kadın milletvekili, AK Parti Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ile birlikte halkın sorunlarını dinlemek ve çözüm bulmak için Diyarbakır'a geldi. İlk ziyaretlerini Bağlar ilçesinde bulunan Kaymakamlık Kadın Destek Evi'ne yapan Akşit ve beraberindeki heyet, özellikle göç ederek Diyarbakır'a gelen kadınların yaptığı birbirinden güzel eserleri inceledi. Kadın Destek Evi'nde açılan kursları teker teker dolaşan Akşit ve beraberindeki heyet esnaf ziyaretleri yaptı. Akşit ve beraberindeki heyetin iftardan sonra evleri gezerek sorunları dinleyecekleri ve gece ilerleyen saatlere kadar Diyarbakır'da kaldıktan sonra Ankara'ya dönecekleri belirtildi.

Kadın Destek Evi çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşit, Hep birlikte Türkiyeyiz sloganıyla yola koyulduklarını ve ilk adreslerinin Diyarbakır olduğunu söyledi. Akşit, "AK Partili kadınlar olarak 'Biz birlikte Türkiye'yiz' sloganı ile yola çıkıp Diyarbakır'a geldik. Heyetimizde 24 kadın milletvekilimiz var. Amacımız bu kez de Diyarbakırlı kardeşlerimizle kucaklaşmak, onları dinlemek, sorunlarını paylaşmaktı. İlk olarak da özellikle göç yoluyla Diyarbakır'a gelen kadınlarımıza destek veren kadın destek merkezine gelerek kadınların yaptığı eserleri inceleme fırsatı bulduk. Gerçekten aslında kadına bir şeyler öğretildiğinde karşılığının misli misli alındığını gördük. Hem meslek ediniyorlar, hem el becerisi kazanıyorlar, hem de ev ekonomisine ve tabi ki ülke ekonomisine katkı sunuyorlar. Amacımız Diyarbakırlı kardeşlerimizle buluşmak sorunlarını dinlemek" dedi.

Bir gazetecinin çocuğu dağda olan annelere bir çağrınız var mı sorusuna yanıt veren Akşit, bölgenin sorunlarını dinlemek için geldiklerini söyledi. Akşit, "Bölge bizim bölgemiz. Sorun yok demiyoruz, onları paylaşmak için geldik. AK Parti olarak milli birlik kardeşlik projesi çerçevesinde anneler ağlamasın diye bir bölümümüz vardı. Orada çocuğu dağa çıkmış, teröre bulaşmış kişilerin de çocukları açısından biz o anneleri kıymetli tutuyoruz, baş tacı yapıyoruz. Hepsi bizim anamız, hepsi bizim evladımız. Ama gönül ister ki bu tür ayrılmalar olmasın. Biz terör boyutuyla olsun, etnik köken boyutu ile olsun her türlü ayrılığa karşıyız. Tam tersine bu farklılıkları biz renklilik kabul ediyoruz. Çok renklilik ülkemizin zenginliğidir. Biz diyoruz ki 'Biz birlikte Türkiye'yiz', 'Biz biriz beraberiz ve birlikte Türkiye'yiz' diyoruz" şeklinde konuştu.

AKŞİT'E ELEKTRİK SÜRPRİZİ

Gülden Akşit ve beraberindeki heyet, Bağlar ilçesi Kadın Destek Evi'ni ziyaret ettiğinde girdiği bir sınıfta kursiyer kadınlar tarafından yapılan el işini incelerken elektrik kesilince kısa süreli karanlıkta kaldı. Elektrik kesintisinin ardından jeneratör devreye girince Akşit ve beraberindeki heyet gezisini sürdürdü.

Akşit ve beraberindeki heyet Diyarbakır'daki temaslarını sürdürüyor. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ak Parti'li Kadınlardan Diyarbakır'a Çıkarma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement