Akil İnsanlar Gaziantep'te Gazetecilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Akil İnsanlar Gaziantep'te Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Akil İnsanlar Gaziantep\'te Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Akil İnsanlar heyetinin Güneydoğu Anadolu grubu, Gaziantep'te gazetecilerle bir araya geldi.

16.05.2013 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akil İnsanlar heyetinin Güneydoğu Anadolu grubu, Gaziantep'te gazetecilerle bir araya geldi.

Anatolion Otel'de gerçekleşen basın toplantısında gazeteciler dışında soru sormak isteyenlere Akil İnsanlar tepki gösterdi. Akil İnsanlar, gazeteci olmayan kişilerin salondan çıkarılmasını istedi. Gazeteciler dışında salonda bulunan vatandaşlar soru sormak istediklerini belirterek tepki gösterdi. Kısa süre yaşanan sözlü tartışmanın ardından vatandaşlar dışarı çıkarıldı. Daha sonra toplantı, kameramanların da dışarı çıkartılmasıyla soru cevap şeklinde devam etti.

Herkesin barıştan yana olduğu kanaatinde olduğunu belirten Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu grubunda yer alan Avukat Kezban Hatemi, "Bütün sorulara burada acık bir şekilde cevap vereceğiz. Ama demek ki basının hiçbir yerde farkı yok. Bakın en radikal grupların görüşlerini bile aktarıyoruz. Hiçbir yorum yapmadan biz barış surecinde aracı bir köprü olmaya çalıştık. Hepiniz çok iyi biliyorsunuz ki, bu ülkede gerçek anlamda sivil toplum örgütleri yok. Kim var, seninkiler var, benimkiler var. Ülkemizde kanın akmasının önlenmesi hepimizin sorunudur. Herkesin barıştan yana olduğu kanaatindeyim. Ama diyalog kuramıyoruz. Biz düşman değiliz ki biz burada basınımızın değerli siz gazetecilerin bölgede ne gördünüz de biz göremedik onları anlamak istiyoruz. Bu ülkede güçlü bir muhalefet yok. Güçlü muhalefet olmayınca en ufak şeylerden şüphe ediliyor. Örneğin, Akil İnsanlar üzerinden muhalefet yapılıyor. Biz hiç birimiz aynı fikirde değiliz ki AK Parti fikrinde olalım. Devlet Bahçeli bu olayı barışa gidiyoruz dese yine en önde koşardım. Bizim üzerimizden muhalefet yapmayın. Kim olduğuna değil, olayın ne yaptığına bakın" dedi.

Türkiye'de klasik olarak uygulanmış yöntemler dışında bir yöntem uygulandığını belirten Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu grubunda yer alan Ahmet Faruk Ünsal, "Bugün ki çalışma süreç içerisinde devlet benim görebildiğim kadarıyla asayişi bakımından yapılması gereken her şeyi yaptı. Defalarca sınır ötesi hareket yapıldı. 10 binler üzerinde insanlar mahkemelerde ceza evlerine atıldı. Binlerce insan eli silahlı şimdi Irak dağlarında ve Türkiye'nin doğusunda dağlarda dolaşıyor. Bu geldiğimiz noktada bu problem üzerinden gelebildik, nede silahla kendisini ifade etmek isteyen insanlar, şiddete bir şekilde baş vuran insanlar kendi programlarını uygulayabildiler. Türkiye'de klasik olarak uygulanmış yöntemler dışında bir yöntem deneniyor" şeklinde konuştu.

Öte yandan; Akil İnsanlar'ın toplantıya başladığı otelin önünde bir grup toplanarak heyetin çalışmalarını protesto etti. Ellerinde Türk bayraklarıyla otelin önünde toplanan kalabalık grup, sık sık sloganlar atarak tepkilerini dile getirdiler. Çevik kuvvet ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı eylem sonrasında kalabalık grup sessizce dağıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akil İnsanlar Gaziantep'te Gazetecilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement