"Aleviliğe Büyük Saygısızlık Yapıldı" - Son Dakika
Güncel

"Aleviliğe Büyük Saygısızlık Yapıldı"

"Aleviliğe Büyük Saygısızlık Yapıldı"

A Haber'de yayınlanan Sevilay Yükselir'in sunduğu %100 Siyaset programı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ı konuk etti.

13.07.2012 13:20

Numan Kurtulmuş'a yapılan birleşme teklifiyle ilgili değerlendirme yapan Bozdağ  Kurtulmuş'un Ak Parti'de de olsa Türkiye'nin menfaati için çalışacağını söyledi. Bekir Bozdağ, birleşme teklifinin altında siyasetten başka bir plan aranmaması gerektiğini de vurguladı. Alevilik ve Cemevleri ile ilgili tartışmalarına da cevap veren Bozdağ, "Alevilik dindir" sözleri nedeniyle CHP'li Hüseyin Aygün'ü de eleştirerek, İslam'daki tek ibadethanenin camiler olduğunu vurguladı.

"AK PARTİ'YE GELMESİNDEN MEMNUNİYET DUYARIZ"

Numan Kurtulmuş Türkiye kamuoyunun yakından tanıdığı biri bizim siyasetimizin gelenekleri içinde yetişmiş birisi geçmişte Fazilet Partisi'nde, Saadet Partisi'nde siyaset yapma imkanı buldu. Donanımı ve nitelikleri ile  Türkiye'ye faydası olacak bir arkadaşımız. Önümüzde ki günlerde sürecin neler getirip götüreceğini hep birlikte göreceğiz. Biz Numan Kurtulmuş Bey'in Türkiye'ye, Türk siyasetine faydalı insanlardan birisi olduğunu düşünüyoruz. AK Parti'nin içerisine gelip siyaset yaparsa, bundan da biz memnuniyet duyarız.

"SİYASET DIŞINDA DEĞERLENDİRMEK YANLIŞ"

Bizim siyasetimizde bir hesap üzerine siyaset kurmak ve yapmak yoktur. Bunun içerisine herkes gelebilir.  Geçmişte de parti içerisinde hizmet edenler oldu, bir kısmı ayrıldı bir kısmı devam ediyor ama bizim partimizde bugüne kadar kesinlikle hesap üzerine bir siyaset kurgulaması  yapılmadı, bundan sonra da yapılması yanlıştır. Çünkü AK Parti hesapları boza boza gelen bir partidir, bu konuda hesap yapan, değerlendirme yapanlar olabilir herkesin bir şey demek hakkı var. Ama ben AK Parti içerisinde herhangi bir sorun olacağını kanaatinde değilim. Sayın Kurtulmuş, AK Parti'ye intisap ettiği takdirde AK Parti'nin diğer mensupları gibi, Türkiye'ye hizmete bir neferi olarak çalışacaktır, devam edecektir. "

"FARKLI BİR DEĞERLENDİRME YAPILMAMALI"

(Başkanlık sistemi ile ilgili) Şimdiden değerlendirmeleri belki dışarıda birileri yapabilir. Ama AK Parti içerisinde bu anlamda bir değerlendirme yapan kimse yok. Geleceğe dönük de yok. AK Parti'nin kendi içerisinde bu anlamda herhangi bir sıkıntı da olmaz. Olması da düşünülemez. Bizim kendi anlayışımız, misyonumuz ve vizyonumuz herhangi bir sorunun yaşanmayacağını gösteriyor. Birileri bir takım değerlendirmeler yapabilir, onlar yapsınlar. Biz yolumuza, hizmetimize, çalışmamıza devam edeceğiz, olmamış, ileride nasıl olacağı belli olmayan konularla ilgili yorum yapmak kâhinlerin işidir, benim kahinlik gücüm yok.

"ALEVİLİĞE BÜYÜK SAYGISIZLIK YAPILDI"

Hazreti Hasan'a, Hazreti Hüseyin'e peygamber efendimizin çocuğu mesafesinde hem yanında büyüyen, hem de kızıyla evli bulunan damadına ve soyunun devam şerefi kendinde olan bir kişiye, Hazreti Ali efendimize ve bugüne kadar Alevilik yolundan, inanışından gelen büyüklere ve bu işin önderlerine çok büyük saygısızlık olduğunu ve iftira olduğunu düşünüyorum." Ama Türkiye'de bunu ortaya çıkartmak isteyenler var, ben Alevilerle komşu olan, ailecek tanıdığım pek çok insanım onların kabulleri ile bizim aramızda hiç bir fark yok, bazı usul farklar olabilir ben bu konuyu bir iftira olarak gördüğümü belirtmek istiyorum. Alevilikle ilgili ben bütün Alevi kardeşlerime ve herkese diyorum ki, Aleviliğin ana kaynaklarını herkes okuyarak konuşsun, ilkelerini ortaya koyan kitaplar, bu işin uzmanlarını, yazılı kaynaklı olanlarını okumak lazım.

"İSLAMDA İBADETHANE CAMİDİR"

Mabet tektir. Mabet camidir ve tektir. bunun koymak veya değiştirmek, Müslümanların elinde değildir. Bu Kur'an-I Kerim'de konmuştur. Bunu değiştirmek, ya da isim koymak kimseye düşmemiştir. Hıristiyanlıkta kilise, Yahudilikte sinagog, şimdi baktığınızda hepsi tek, mezhepler, tarikatlar ne olursa olsun hepsinin mabedi tektir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Aleviliğe Büyük Saygısızlık Yapıldı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement