Aliağa Belediyesi, Uğur Mumcu’yu anıyor - Son Dakika
Güncel

Aliağa Belediyesi, Uğur Mumcu’yu anıyor

Aliağa Belediyesi, Uğur Mumcu’yu anıyor

Aliağa Belediyesi, Uğur Mumcu’yu; Hasan Fehmi Güneş, İlhan Cihaner ve Levent Eyipişiren’in katılacağı “Demokrasi için Adalet” konulu söyleşide anacak

19.01.2012 11:25

Türkiye, 1990’lı yıllarda iki aydınını hunharca işlenen cinayetlerde kaybetti. Prof. Dr Muammer Aksoy 31 Ocak 1990’da, Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu 24 ocak 1993’de yaşamını yitirdi. Bu iki aydının anısına Türkiye’de her yıl 24-31 Ocak tarihleri “Adalet ve Demokrasi” haftası olarak kutlanıyor. Aliağa Belediyesi, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Uğur Mumcu’yu çeşitli etkinliklerle anacak.

SÖYLEŞİ: “DEMOKRASİ İÇİN ADALET”

Aliağa Belediyesi, Uğur Mumcu’yu anma etkinlikleri kapsamında 21 Ocak Cumartesi günü “Demokrasi için Adalet” konulu bir söyleşi düzenleyecek. Aliağa TÜPRAŞ Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenecek söyleşiye eski İçişleri bakanlarından Hasan Fehmi Güneş, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner konuşmacı olarak katılacak. Söyleşinin moderatörlüğünü CHP Parti Meclisi Üyesi Levent Eyipişiren yapacak.

FİKİRLERİNİN YAŞAMASI İÇİN

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; “Türkiye’nin bağımsızlığı ve Atatürk’ün açtığı aydınlanma yolunda gidebilmek için nice aydınımızı yitirdik. Uğur Mumcu ve Muammer Aksoy; yılmayan, korkmayan, saygın Atatürkçü aydınlarımızdı. Aramızda olmasalar bile, bizler fikirlerini, düşüncelerini, vatan sevgilerini gelecek nesille aktarmakla yükümlüyüz. Aydınlarımızı, değerli konuşmacılarımızın katılacağı söyleşide bir kez daha anarak O’nların ve fikirlerinin yaşaması için mücadele edeceğiz.” dedi.

Uğur Mumcu’nun Katledilişinin 19. yılında TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi’de düzenlenecek “Demokrasi İçin Adalet” konulu söyleşi 21 Ocak Cumartesi Saat 19.30’da başlayacak.

Son Dakika Güncel Aliağa Belediyesi, Uğur Mumcu’yu anıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement