Aliağa Petkim, Evinde Uşak Sportif'e Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Aliağa Petkim, Evinde Uşak Sportif'e Kaybetti

Aliağa Petkim, Evinde Uşak Sportif\'e Kaybetti

Beko Basketbol Liginin İzmir Temsilcilerinden Aliağa Petkim, evinde Uşak Sportif'e 68-70 mağlup oldu.

25.11.2013 14:01

Beko Basketbol Liginin İzmir Temsilcilerinden Aliağa Petkim, evinde Uşak Sportif'e 68-70 mağlup oldu. Karşılaşmaya çok hızlı başlayan Aliağa Petkim, ilk periyodu 25-13 önde geçtiği maçın sonunu getiremedi ve rakibine boyun eğdi.

SALON: Aliağa Belediyesi Enka
HAKEMLER: Zafer Yılmaz, Mehmet Karabilecen, Seher Nur Ayşe Yazıcıoğlu
ALİAĞA PETKİM: Randle 18, Marshall 26, Ceyhun Altay 8, Sommerville 3, Bora Hun Paçun 8, Ahmet Erdoğan 1, Ali Işık, Gani Erdi Erarslan, Popovic 4
UŞAK SPORTİF: Yiğitcan Turna 1, Ogün Sevinç, Carter 14, Holman 14, Zupan 13, Warren 18, Orhan Haciyeva 2, Erdinç Balto, Alper Saruhan 8, İbrahim Yıldırım
1. PERİYOT: 25-13
İLK YARI: 45-39
3. PERİYOT: 59-56
MAÇ SONU: 68-70

Aliağa Petkim karşılaşmaya çok hızlı başladı. Yeşil beyazlı takım, Marshall, Ceyhun Altay ve Randle'ı etkili oyunuyla aradaki farkı ilk periyodun sonunda 12 sayıya çıkardı. 1. Periyodu 25-13 önde tamamlayan ev sahibi takım, etkili oyununu 2. Periyotta da sürdürerek 17 sayılık farka ulaştı. Ancak Uşak Sportif'in oyunda baskısının artmasıyla 2. Periyot 45-39 tamamlandı.

Konuk ekip Uşak Sportif, 3. Periyoda iyi başladı. Aradaki farkı kapatan Uşak, bu periyotta ilk kez öne geçti, ancak ev sahibi takım Ceyhun Altay ve Marshall'ın çabalarıyla periyodu 59-56 önde tamamlamayı başardı.

Karşılaşmanın son periyodu karşılıklı basketlerle başladı. son 5 dakikaya 62-60 üstün giren Aliağa Petkim karşısında Orhan Haciyeva ve Warren ile üst üste basketler bulan Uşak Sportif, bitime 1 dakika 44 saniye kala beraberliği yakaladı: 64-64. Karşılaşmanın son 13 saniyesine 68-68 eşitlikle girildi. Bitime 1,7 saniye kala Warren ile bir basket daha bulan Uşak Sportif, karşılaşmayı 70-68 galip tamamladı.

Karşılaşmanın en skorer ismi Aliağa Petkim'de 26 sayı kaydeden Marshall olurken, Uşak Sportif'te Carter 14 sayı ve 12 ribaundla oynadı.

MAÇ SONU GÖRÜŞLER

UŞAK SPORTİF OYUNCUSU ERDİNÇ BALTO: KAZANMAYA DEVAM EDİYORUZ

Maç sonrası görüşlerini açıklayan Uşak Sportif oyuncusu Erdinç Balto, "kötü oynamamıza rağmen kazanmayı bildik" dedi. Balto, "Tüm hafta iyi hazırlanmıştık Aliağa'ya. Zor olacağının farkındaydık. Bir ara çok geriye düştük. Tekrar toparladık. Geçen hafta da öyle olmuştu. Ama kazanmaya devam ediyoruz. Umarım böyle de devam eder ve tüm maçları kazanmaya devam ederiz. En azından iyi oynamaya devam ederiz. Bugün kötü oynamamıza rağmen kazanmayı bildik" dedi.

UŞAK SPORTİF BAŞANTRENÖRÜ BULKAZ: SERİMİZE DEVAM EDİYORUZ

Uşak Sportif Başantrenörü Ozan Bulkaz, zor bir maçtan gelip ayrıldıkları için mutlu olduğunu ifade ederek, "Mücadele gücü çok yüksek bir maçtı. Öncelikle Aliağa'nın çok ihtiyacı olan bir maç olduğunu biliyorduk. Zor geçeceğini de biliyorduk. Üst üste aldığımız 5. Galibiyet çok mutluyuz. Önümüzdeki Tofaş maçına da hazırlanıp serimize devam edeceğiz." Dedi.

ALİAĞA PETKİM OYUNCUSU ERDİ GÜLASLAN: BASİT HATALARLA KAYBETTİK

Basit hatalarla maçı kaybettikleri için üzgün olduğunu söyleyen Aliağa Petkim oyuncusu Erdi Gülaslan, "Bu maçı kazanacağımıza çok inanmıştık. Sonuna kadar da mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Bazı basit hatalar yaptık. Farkı erittiler ve bize yaklaşmalarına neden oldu. Biz yine inançlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Yeni koçumuzla beraber daha iyi adapte olacağımızı ve ileriki maçlarda daha iyi olacağımızı düşünüyorum" dedi.

ACLAN KAVASOĞLU: MAÇIN SONUNU OYNAMAYI BİLMİYORUZ

Aliağa Petkim başantrenörü Aclan Kavasoğlu, "Doğruyu söylemek gerekirse maçın sonunu oynamayı daha bilmiyoruz. Oyuncularda o anlamda sahipsizlikten çıkıp kontrollü basketbola giriş yaptıkları için maçın son 6, 7 dakikası çok ciddi ofans hataları yaptık. Bu da maçın sonunu rahat getirmememize neden oldu. Biz takım olarak buna hazır değiliz. Böyle bir dezavantajımız var. Olmayınca bazı şeyler olmuyor." Dedi.
"Yine de mücadelemizi en üst seviyede sahaya yansıtmaya çalıştık" diye konuşan Kavasoğlu, "Bir takım takviye ve ilaveler yapmak zorundayız. Çünkü geniş bir kadro değiliz. Ama bu oyuncuların mücadelesine Aliağa'nın, taraftarın ve yönetimin sahip çıkması hepimizin en önemli hedefi olmalı. Her şeyden önce ortaya yürek, istek ve samimiyet koymamız gerekiyor. Bazı şeyler için idman yapmak yetmiyor. Bundan sonrası için Aliağa'yı da beraber hareket etmeye çağırıyorum.

MAÇIN HAKEMLERİNE SİTEM

Aliağa Petkim başantrenörü Aclan Kavasoğlu, karşılaşmanın hakemlerine de sitem ederek, "Maçın hakem üçlüsü kesinlikle yüksek sevide mücadele olan bir maçın hakem üçlüsü değildi. Özellikle Baş Hakemin dışındaki 2 hakem çok zayıftı böyle bir maç için." Dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aliağa Petkim, Evinde Uşak Sportif'e Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement