Ankara'daki Bombalı Saldırı 5'inci Ayında Eskişehir'de Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Ankara'daki Bombalı Saldırı 5'inci Ayında Eskişehir'de Protesto Edildi

Ankara\'daki Bombalı Saldırı 5\'inci Ayında Eskişehir\'de Protesto Edildi

Ankara'da geçen yıl 10 Ekim'de meydana gelen bombalı terör saldırısı, 5'inci ayında Eskişehir'de protesto edildi.

10.03.2016 19:17

Ankara'da geçen yıl 10 Ekim'de meydana gelen bombalı terör saldırısı, 5'inci ayında Eskişehir'de protesto edildi. Basın açıklaması sonrasında kalabalık ellerindeki kırmızı karanfilleri Porsuk Çayı'na attı.

İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 100 kişi 'Ankara katliamını unutmadık, unutturmayacağız. Katili tanıyoruz. Katliamların hesabını soracağız' yazılı pankart açıp çeşitli sloganlar attı. Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Bölge Temsilcisi Fatma Kurt okudu. Ankara'daki saldırının üzerinden 5 ay geçmesine rağmen hukuki anlamda kayda değer hiçbir ilerleme göremediklerini söyleyen Kurt, şöyle devam etti:

"Ortada ne tek bir tutuklama ne de açılan bir soruşturma var. Bu süreçte katliamı lanetleyen insanlara Cumhurbaşkanına hakaret gerekçesiyle soruşturma açıldı. Bu katliamı hazırlayanlar 10 Ekim'i unutturmamak için 'Savaş olmasın' diyen ve bu savaşı reddeden akademisyenlere ve toplumun tüm kesimlerine saldırıyor. Bütün bu hukuksuzlukları yapanlar ve katliamları hazırlayanlar Anayasa Mahkemesi'ni tanımayıp IŞİD'i tanıyanlardır."

Basın açıklamasını ardından kalabalık, Ankara'daki bombalı terör saldırısında ölenlerin anısına Porsuk Çayı köprüsü üzerinden ellerindeki kırmızı karanfilleri suya attı. Kalabalık çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı.

- Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara'daki Bombalı Saldırı 5'inci Ayında Eskişehir'de Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement