Ankara gündem haberi: Ankara'da avukatlardan TBB Başkanı Fincancı'ya tepki - Son Dakika
Güncel

Ankara gündem haberi: Ankara'da avukatlardan TBB Başkanı Fincancı'ya tepki

Edinilen Ankara gelişmesine göre Ankara'da avukatlardan TBB Başkanı Fincancı'ya tepkiANKARA'da bir grup avukat, adliye önünde basın açıklaması yaparak Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korucu Fincancı'ya tepki gösterdi.

22.10.2022 08:53  Güncelleme: 09:15

Ankara'da avukatlardan TBB Başkanı Fincancı'ya tepki

ANKARA'da bir grup avukat, adliye önünde basın açıklaması yaparak Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korucu Fincancı'ya tepki gösterdi.

Ankara Adliyesi önünde toplanan bir grup avukat, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kimyasal silah kullandığını iddia ettiği sözlerinin ardından hakkında soruşturma başlatılan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya tepki gösterdi. Avukat Mikail Yılmaz, TTB'nin kapatılması gerektiğini belirterek, Daha önce de TTB, Ermeni soykırımı ve Afrin harekatı hakkında görev alanları dışında olmasına rağmen açıklamalarda bulunmuşlardır. Milli güvenliğin, kamu düzeninin, suç işlenmesini önlemenin gerektirdiği hallerde gecikmede sakınca varsa, TTB, vali tarafından faaliyetten menedilebilir. TTB, bir milli güvenlik sorunudur, bir kamu düzeni sorunudur. TTB, Türkiye aleyhine kara propaganda yapan bir odak haline gelmiştir. PKK ne zaman dara düşse TTB'de bunun bir yankısını bulmuştur. TTB, 'kimyasal silahlar kullanıldı' iddiası ile Türkiye'yi Uluslararası Adalet Divanı'nda yargılatmak istemektedir. TTB ve onun iç ve dıştaki destekçileri şunu iyi bilmelidir ki; Türkiye Devleti Cumhuriyeti müstemleke bir devlet değildir dedi.

Yılmaz, Sağlık Bakanlığı veya Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açılmasını isteyebileceğini ve dava sonucunda TTB Başkanının görevine son verilebileceğini vurgulayarak, Devlet ve milletin güvenliği aleyhine kim açıklamada bulunursa bu şekilde görevden alınsın. O halde ne bekliyoruz; TTB'nin faaliyetlerine Ankara Valiliği derhal son vermelidir ve TTB başkanının görevden alınması için derhal dava açılmalıdır. Nerden gelirse gelsin; İslam'a, Kuran'a, vatana, millete, bayrağa, ezana bir saldırı olduğunda biz hukuk mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu devletin bu milletin hizmetinde olmaya devam edeceğiz ifadelerini kullandı.

Ankara gündem haberi: Ankara\'da avukatlardan TBB Başkanı Fincancı\'ya tepki
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara gündem haberi: Ankara'da avukatlardan TBB Başkanı Fincancı'ya tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement