Antalya - Aıph Törenine Expo 2016 Damgası - Son Dakika
Güncel

Antalya - Aıph Törenine Expo 2016 Damgası

Antalya - Aıph Törenine Expo 2016 Damgası

Aıph törenine EXPO 2016 damgası *- ULUSLARARASI Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği'nin (AIPH) Yılın Üreticisi Ödül Töreni, Almanya'nın Essen Kenti'ndeki dünyanın en büyük bahçecilik fuarında yapıldı.

29.01.2016 13:08

Aıph törenine EXPO 2016 damgası

*- ULUSLARARASI Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği'nin (AIPH) Yılın Üreticisi Ödül Töreni, Almanya'nın Essen Kenti'ndeki dünyanın en büyük bahçecilik fuarında yapıldı. EXPO 2016 Antalya'nın ilgi odağı olduğu fuarda, Kesme Çiçekler Kategorisi'nde Antalya'dan Flash Tarım ikincilik ödülünün sahibi oldu.

Dünya'da bahçecilik fuarlarının en büyüğü olarak kabul edilen ve bu yıl 33'üncüsü düzenlenen IPM Essen Fuarı'nda, EXPO 2016 Antalya ilgi odağı oldu. Essen Kenti'ndeki fuarda 50 ülkeden bin 600 katılımcı yer aldı. 26 Ocak'ta başlayan ve bugün kapılarını kapatacak fuarda EXPO 2016 Antalya'nın tanıtımı yapıldı. Fuarda stant açan EXPO 2016 Antalya, AIPH'in Yılın Üreticisi Ödülü töreninde de stant açıp tanıtım yaptı. Gece boyunca ara ara gösterilen EXPO 2016 klibi salonu dolduran davetlilerce ilgiyle izlendi.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın, Genel Komiser Büyükelçi Erdoğan Kök, hem fuara katılanlarla hem de ödül gecesine katılanlarla yakından ilgilendi. AIPH Başkanı Bernard Oosterom, Genel Sekreter Kazım Aydın'ı yeni görevinden dolayı kutladı, gerekli desteği vereceklerini söyledi. AIPH Genel Sekreteri Tim Briercliffe de EXPO 2016 standına gelip tanıtıma destek oldu.

FLASH TARIM FİNALDE

Bitki-Ağaçlar, Kesme Çiçek, Fideler olmak üzere 3 ayrı kategoride düzenlenen Yılın Üreticisi Ödülü'nde 7 kişilik uluslararası jüri, Antalya'dan Flash Tarım'ı da finalistler arasında gösterdi. Orta Anadolu Süs Bitkileri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu ile Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır'ın ortak olduğu Flash Tarım ekibi, heyecanla sonucu bekledi. Bitki-Ağaçlar Kategorisinde 2'nci olan Flash Tarım ödülleriyle poz verdi.

YILIN ÜRETİCİSİ ÖDÜLÜ GENEL SEKRETER AYDIN'DAN

Amerika, Hollanda, Çin, Türkiye, Kanada, İngiltere ve Almanya'dan üretici şirketlerin katıldığı ödül gecesinde, tüm kategorileri kapsayan Yılın Üreticisi de seçildi. Yılın Üreticisi ödülünü kazanan Amerikan Costa Farms şirketinin ödülünü EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın takdim etti ve Amerikalı üreticileri kutladı.

TÜRKİYE'NİN ESSEN BAŞKONSOLOSUNDAN DESTEK

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın, Genel Komiser Büyükelçi Erdoğan Kök, Essen'de Türkiye Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa'yı ziyaret etti. Başkonsolos Basa, Türkiye'nin ilk EXPO'suna gerekli desteği vereceklerini söyledi. Basa, şöyle konuştu;

"Almanya'da yaşayan Türk toplumu Türkiye'nin elde ettiği başarılardan çok büyük kıvanç duyar ve Türkiye'deki gelişmeleri her zaman yakından izler. Essen, süs bitkileri konusunda Avrupa'da düzenlenen en önemli fuarlardan bir tanesine ev sahipliği yapıyor. Biz EXPO 2016 yönetimiyle küçük bir görüşme yaptık ve bu fuarda kullanılan standın fuar sonrasında bize verilmesini sağladık" dedi. Genel Sekreter Aydın, ziyaret anısına Başkonsolos Basa'ya EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği şakayık takdim etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya - Aıph Törenine Expo 2016 Damgası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement