Antalya'da Engelli Vatandaşların Ev Sevinci - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Engelli Vatandaşların Ev Sevinci

Antalya\'da Engelli Vatandaşların Ev Sevinci

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü iş birliğiyle alt gelir grubundaki vatandaşlar için Antalya'nın Döşemealtı ilçesi Çıplaklı bölgesinde inşa edilen 2.etapta 384 konutun kura çekimi...

12.09.2013 17:15

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü iş birliğiyle alt gelir grubundaki vatandaşlar için Antalya'nın Döşemealtı ilçesi Çıplaklı bölgesinde inşa edilen 2. etapta 384 konutun kura çekimi yapıldı. 509 kişinin ev için başvurduğu kura çekiminde 39 engelli vatandaş da ev sahibi oldu.

TOKİ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü iş birliğiyle alt gelir ve yoksul grubundaki vatandaşlar için Döşemealtı'nın Çıplaklı bölgesinde inşa edilen 2. etapta yer alan 384 konutun kura çekimi, Akdeniz üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda; Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Barınma ve Yardımları Daire Başkanı Neriman Akyıl ve Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel ve ev sahibi olmak isteyen vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Çıplaklı'da 2. etap çalışmaları kapsamında inşa edilen 384 konuttan oluşan 47 metrekare 1+1 tipi daireler için 39 engelli kontenjanı ayrıldı. 484 normal, 80 engellinin başvuru yaptığı çekilişlerde ismi okunan talihliler ev sahibi olmanın mutluluğuyla gözyaşlarını tutamadı. Kura çekiminde esnasında talihliler büyük sevinç yaşarken, kimisi ise şans getirmesi umuduyla bebeğini yanında getirdi.

37 BİN KONUTTAN 17 BİNİ TAMAMLANDI

Ailelerin heyecanına ortak olacaklarını söyleyen Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Barınma ve Yardımları Daire Başkanı Neriman Akyalın, "Gerçekten 2009 yılında başlayan ve TOKİ'yle iş birliğiyle yürüttüğümüz bu sosyal kent projesinde ülke genelinde oldukça önemli bir noktaya geldik. Yaptırmayı planladığımız şu anda 37 bin konut içerisinden 17 bin civarında konut yaptırılmış bulunmakta. Bu çerçeveden bakıldığında gerçekten hedef kitlemizde yer alan vatandaşlarımızın barınma problemini bu şekilde çözebiliyor olmak, sosyal devlet temsilcisi olarak hepimizi mutlu ediyor. Bugün burada 509 ailenin de umuduna şahit olacağız. İnşallah içinizden kazanan aileler bu evlerde mutlu mesut hayatlarına devam eder. Biz de bu durumdan ancak mutluluk duyarız" dedi

Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel ise, TOKİ'nin kentlerin modernleşmesine katkıda bulunduğunu söyledi. TOKİ'nin yapmış olduğu evlerin gayet güzel olduğuna değinen Vali Yardımcısı Yüksel, "Devletimiz, valiliğimiz, bakanlığımız aslında ekonomik durumu iyi olmayan, bazen iki yakasını bir araya getiremeyen ailelere, konut edinmede, ev bulmada yardım ediyor. Son yıllarda yeni uygulamalar başladı. Dolayısıyla bu uygulama hem kentlerimizin modernleşmesine, güzelleşmesine katkı sunuyor, hem de bölük pörçük yardımlarla ev sahibi yapmak yerine, biraz daha derli toplu, biraz daha şehirleşme içerisinde bir arada yaşama ortamı oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ilk çekilişi Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Barınma ve Yardımları Daire Başkanı Neriman Akyıl, ikinci çekilişi ise Vali Yardımcısı Recep Yüksel yaptı. Protokol üyelerinin kura çekilişlerinin ardından, noter huzurundaki çekiliş TOKİ görevlilerince devam etti. İsmi okunan her talihli büyük sevinç yaşarken, ismi okumayanlar da heyecanla sıranın kendisine gelmesini bekledi.

İlk olarak temsili 5 engelli vatandaşın evi kura çekimi ile belli oldu. Toplam 509 kişinin başvuruda bulunduğu kura çekiminde 39'u engelli 384 vatandaş ev sahibi oldu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Engelli Vatandaşların Ev Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement