Antalya'daki Orman Yangınları - Son Dakika
Güncel

Antalya'daki Orman Yangınları

Antalya\'daki Orman Yangınları

Kumluca ilçesinde 4 ayrı noktada çıkan yangın tamamen söndürüldü

28.07.2013 21:15

Kumluca İlçesine bağlı Karacaağaç köyü Ballık mekisi ile ilçenin üç ayrı noktasındaki ormanlık alanlarda çıkan yangın, kontrol altına alınarak söndürüldrü.

Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplerin karadan ve havadan etkili müdahaleleri sonucunda yangınların kontrol altına alındığını söyledi.

Karacaağaç köyü Ballık mevkisinde çıkan yangının rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdüğünü ifade eden Gökçöl, Kumluca, Finike, Demre, Kaş, Elmalı, Kemer ve Antalya orman işletme müdürlüklerine ait 25 arozöz, Kumluca, Finike ve belde belediyelerine ait itfaiye ekipleri, 4 helikopter, 1 iş makinesi, 110 orman işçisiyle yangına müdahale edildiğini kaydetti.

Yangının yoğun bir çaba sonucunda tamamen kontrol altına alındığını anlatan Gökçöl, bu yangında 6 hektarlık alanın zarar gördüğünü belirtti.

Kumluca-Antalya karayolu Belen köyü yakınlarında yol kenarındaki iki ayrı nokta ile Alanya Mahmutlar beldesindeki ormanlık alanlarda başlayan yangınların da tamamen söndürüldüğünü dile getiren Gökçöl, Belen köyü yakınlarındaki yangına neden olduğu iddiasıyla bir kişinin jandarma ekiplerince gözaltına alındığını bildirdi.

"Perşembe gününe kadar yangın riski yüksek"

Gökçöl, poyraz ve düşük nem nedeniyle Antalya bölgesinde orman yangını riskinin en üst seviyelerde olduğunu vurgulayarak, meteoroloji verilerine göre bu durumun perşembe gününe kadar devam edeceğini söyledi.

Vatandaşları ormanlık alanlardan geçerken daha dikkatli olmaları gerektiğini belirten Gökçöl, özellikle sera ürünleri atıklarının yakılması ve ağaç gazellerinin imha edilmesi sırasında yakılan ateşlerin kontrol altına alınamayabileceğine dikkati çekti.

Gökçöl, vatandaşlardan ormanlık alanlarda duman görmeleri durumunda 177 ve 112 ihbar hattını aramalarını istedi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'daki Orman Yangınları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement