Antalyaekakut Ekibine Olympos'ta Eğitim - Son Dakika
Güncel

Antalyaekakut Ekibine Olympos'ta Eğitim

Antalyaekakut Ekibine Olympos\'ta Eğitim

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) bünyesinde görev alan yaklaşık 30 gönüllü, Antalya'nın Kumluca İlçesi'ne bağlı Olympos'ta eğitim alıyor.

28.01.2012 17:47

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) bünyesinde görev alan yaklaşık 30 gönüllü, Antalya'nın Kumluca İlçesi'ne bağlı Olympos'ta eğitim alıyor. Gönüllülere temel ve ileri düzeyde dağ arama ve kurtarma teknikleri gibi çeşitli konularda uygulamalı eğitim verildi.

AKUT'un Antalya birimindeki 30 gönüllü, Olympos'taki Kadir'in Ağaç Evleri'nde bir araya geldi. Doğa sporları ve doğal afetlerde gönüllü olarak arama ve kurtarma çalışmaları yapan AKUT gönüllüleri, Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Öğretim Görevlisi ve AKUT Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül başkanlığında 3 gün boyunca yoğun eğitim ve tatbikata yapacak.

AKUT Eğitim Sorumlusu Güney Çetinkaya, kampta, temel ve ileri düzey dağ arama ve kurtarma eğitimi verildiğini, 3 gün sürecek kampta AKUT gönüllülerinin, dağlarda meydana gelen kazalar veya kaybolanların kurtarılmasına yönelik eğitim aldıklarını söyledi. Akut ekibini konuk eden tesisin sorumlusu Kadir Kaya da, AKUT'un sadece doğal afetlerde değil, kayalık ve kanyonlardaki kaza, kaybolma veya mahsur kalma ile yangınlarda arama ve kurtarma yapan bir kuruluş olduğuna değindi. Kaya, AKUT'tan 30 kişiyi misafir ediyoruz. Bizim yaptığımız taşın altına elimizi sokmak. Her türlü afete, kazalara hazırlıklı olmalıyız. Buna bizim de katkımız olsun istedik dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalyaekakut Ekibine Olympos'ta Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement