Antalyaspor Kongresine Başkanların Düellosu Damgasını Vurdu - Son Dakika
Güncel

Antalyaspor Kongresine Başkanların Düellosu Damgasını Vurdu

Antalyaspor Kongresine Başkanların Düellosu Damgasını Vurdu

3'üncü Akıncıoğlu Döneminde Yönetime 7 Yeni İsim Katıldı

19.07.2010 17:58

3'ÜNCÜ AKINCIOĞLU DÖNEMİNDE YÖNETİME 7 YENİ İSİM KATILDI

Antalya'da uzun bir aradan sonra ilk kez, halef selef başkan arasında söz düellosu yaşandı. 100'üncü Yıl Stat Projesi yüzünden çıkan karşılıklı atışmalara işadamları da katılınca ortalık karıştı.

Antalyaspor'un hafta sonu yapılan genel kurulunda Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın ile eski başkan AK Partili Menderes Türel arasındaki söz düellosu Divan Başkanı Dündar Uluğkay konuşması üzerine başladı. Uluğkay, 100. yılda yapılmayan stat projesi konusunda Antalyaspor camiasının ısrarcı olmadığını söyledi, "Akaydın'ı suçlamıyorum. Yanlış bilgilendirildi" dedi.

YARGININ KARARI

Bunun üzerine söz alan Başkan Akaydın, "O proje ile ilgili eksikliğimiz ya da yanlışlığımız yok. Yanlış bilgilendirme de yok. Ticari alanla ilgili yargının verdiği kararı uyguladık" cevabını verdi. Bunun üzerine söz alan Menderes Türel, "Yargı planın iptali yönünde karar vermedi. Sadece bir nottaki düzeltme yönünde karar verdi. Ayrıca Danıştay kararı verilmeden, (Antalya 100 yıllık ayıbından kurtuldu) diye afişler astı" diye konuştu.

AKINCIOĞLU DEVREDE

Mevcut ve eski başkan arasındaki karşılıklı söz düellosu devam edince genel kurul üyeleri, kongreye siyasetin girmemesi gerektiği yönünde eleştirilerde bulundu. Tartışmaların büyümesi üzerine Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, "Dündar Bey'in sözleri konuyu siyasi mecralara götürdü. Bu tablo beni son derece üzdü. Lütfen bu konu kapansın" diyerek tartışmayı noktaladı.

GENCER'İN TEPKİSİ

Kongre sonunda işadamı Gültekin Gencer yüksek sesle Menderes Türel'e olan tepkisini dile getirdi. Antalyalı işadamı olarak Türel'in başkanlığındaki Büyükşehir'in kendisine sürekli muhalefet olduğunu ve Antalya sermayeli yatırımlarına bile karşı çıktığını söyleyerek, "Dün Antalyaspor'un geleceğine taş koyanların bugün burada konuşmaya hakkı yok" dedi.

YÖNETİM YENİDEN GÖREVDE

Hasan Subaşı Tesisleri'nde gerçekleşen olağan Genel Kurul'da, Hasan Akıncıoğlu başkanlığındaki yönetim ibra edildi. 15 kişilik Yönetim Kurulu üye sayısının 19'a çıkarılması teklifi kabul edildi. Eski yönetimden Hakan Sönmez ve Fesih Tamince liste dışında kalırken Emin Altıner de Denetleme Kurulu'nda yer aldı. 3'üncü Akıncıoğlu döneminde yönetime 7 yeni isim katıldı.

Genel Kurul'a, Antalyaspor'un kurucusu Atilla Konuk'un kızı ve Başkan Hasan Akıncıoğlu'nun eşi Nadire Akıncıoğlu da katıldı. Tüzük değişikliğinin kabulünün ardından konuşmalar yapıldı. Logo ve renk değişimi konusunda tüzüğe Genel Kurul üyelerinin tamamının onay vermesi koşulu konulması kararlaştırıldı. İsim sponsorluğu konusunda yönetime tam yetki verildi.

Genel Kurul'da alınan kararlara muhalefet eden tek kişi 1 hisse sahibi Mustafa Kumoğlu oldu. Antalyaspor Olağan Genel Kurulu yapılan dilek ve temenni konuşmalarının ardından sona erdi. Antalyaspor Yönetim Kurulu, üye sayısının 15'ten 19'a çıkarılmasının ardından ilk toplantısını bu akşam yapıyor. Hasan Subaşı Tesisleri'nde gerçekleştirilecek toplantıda görev bölümü yapılacak.

YENİ YÖNETİM KURULU

Hasan Akıncıoğlu

Mehmet Rıfkı Alptekin (yeni üye)

Hüseyin Acarlıoğlu

Ali Yılmaz

Abdurrahman Yılmaz

Bülent Yıldırım

Erol Taşkoparan

Reşat Oktay (yeni üye)

Gazanfer Gencer (yeni üye)

Mehmet Akıncıoğlu

Hüseyin Atmaca (yeni üye)

Osman Ayık (yeni üye)

Cengiz Akar

Tahsin Aksoy

Kemal Özgen (yeni üye)

Nurettin Ünal (yeni üye)

Emin Hesapçı

Yıldıray Sapan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalyaspor Kongresine Başkanların Düellosu Damgasını Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement