Türbedeki Hırsızlık, Bülent Arınç'ı Üzdü - Son Dakika
Güncel

Türbedeki Hırsızlık, Bülent Arınç'ı Üzdü

Türbedeki Hırsızlık, Bülent Arınç\'ı Üzdü

Bursa'da bulunan Yıldırım Beyazıd'ın türbesini ziyaret etmek isteyen Bülent Arınç, sandukanın üzerindeki 600 yıllık örtünün çalındığını öğrenince üzüldü.

01.08.2013 19:13  Güncelleme: 11:15

Bursa'da bulunan Osmanlı padişahlarından Yıldırım Beyazıd'ın türbesini ziyaret etmek isteyen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, anahtar bulunamayınca pencereden türbeye baktıktan sonra dua okudu.

ANAHTAR BULUNAMAYINCA DIŞARDAN DUA OKUDU

Seçim bölgesi olan Bursa'ya karayoluyla giden Bülent Arınç, ikindi namazını programında yer almayan Yıldırım Beyazıd Camii'nde kıldı. Daha sonra Yıldırım Beyazıd'ın türbesini ziyaret etmek isteyen Arınç, anahtar bulunamayınca kapıda kaldı. Bunun üzerine pencereden içeriyi incelemeye çalışan Arınç, dışarıdan dua okudu. Çıkışta vatandaşlarla sohbet eden Bakan Arınç ve Bursa Valisi Şahabettin Harput'a bölgede oturan ve eczacılık yaptığı öğrenilen Kamil İlbekoğlu, türbeyle ilgili önemli bir gelişmeyi anlattı.

600 YILLIK TARİH ÇALINDI

Yıldırım Beyazıd sandukasının üzerindeki örtünün temmuz ayının başında çalındığını ve türbede güvenlik olmaması yüzünden bunun gerçekleştiğini söyleyen İlbekoğlu, "Yetkililere, 'parasını ben vereyim. Kulübe alalım bir güvenlik görevlisi alalım ya da arada polis gelsin' dedim. Bir duyarlılık olmadı. Bizim sizden ricamız arzumuz, bir güvenlik kamerasının burada kurulması bir güvenliğin burada bulunması. 600 yıllık tarih çalındı. Sizden ilgi ve destek bekliyoruz" dedi. Vali Harput da, bölgenin hem güvenlik hem de temizlik işlerinin belediyeye devredildiğini belirterek, "Maalesef olmuş. Ancak bu mutlaka bulunur. Emniyet Müdür Vekilimiz diyor ki 'olayın üzerindeyiz en kısa sürede yakalayacağız.' Bölgede güvenlik kameraları var. Tamamını yaptırdık. Ama hırsızların yakalanması bugünden yarına olmuyor" diye konuştu.

AKSİLİKLER ÜSTÜSTE GELDİ

Konuyla ilgili yorum yapmayan, ancak olaydan dolayı üzülen Arınç, daha sonra Afet Eğitim Merkezi'ne gelerek burada simülasyon ünitesindeki çalışmaları yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. Simülasyon merkezinde ise aksilikler birbirini izledi. Galoş makinası arıza yapınca tek ayakkabına galoş takabilen Arınç'ın bulunduğu noktasının depremsel özelliklerini gösteren dijital haritayı da arıza yüzünden inceleyemedi.

Arınç, daha sonra 5D diye adlandırılan 5 boyutlu sinemada gözlük takarak, deprem sırasında bir çocuğun yaşadıklarını anlatan 5 dakikalık görüntüleri izlemeye başladı. Koltuklar hareket edince Arınç bir anlık korku yaşarken, Bursa Valisi Şahabettin Harput, bel fıtığı rahatsızlığı bulunduğunu söyleyerek, gösterimi durdurdu ve koltuktan kalktı. Arınç yanına oturan Basın Müşaviri Mahmut Turunç ile birlikte izledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türbedeki Hırsızlık, Bülent Arınç'ı Üzdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement