Asil Nadir'e Cezaevinde Dayağa İzmir'den Kınama - Son Dakika
Güncel

Asil Nadir'e Cezaevinde Dayağa İzmir'den Kınama

Asil Nadir\'e Cezaevinde Dayağa İzmir\'den Kınama

İngiltere'de Polly Peck davasında mahkum olan Asil Nadir'in hapishanede bir mahkumun saldırıya uğramasına, İzmir'den tepki geldi.

19.02.2013 16:12

İngiltere'de Polly Peck davasında mahkum olan Asil Nadir'in hapishanede bir mahkumun saldırıya uğramasına, İzmir'den tepki geldi. İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, "Hapishane koşulları düzelmezse İngiltere'nin İzmir, İstanbul ve Ankara'daki temsilcilerikleri önünde gösteri yapacağız" dedi.

İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu yazılı açıklama yaparak İngiltere'de Polly Peck davasından yargılanıp 10 yıl hapis cezası alan Kıbrıs Asıllı Türk işadamı Asil Nadir'in cezaevinde saldırıya uğramasını kınadı. Sancar Maruflu, aralarında tanınmış işadamlarının ve meslek önderlerinin de bulunduğu 189 arkadaşı adına açıklama yaptığını söyleyerek şu görüşleri savundu:

"Hayat güvencesi ve güncel sağlığı İngiltere Hükümetinin ve Adalet yetkililerinin sorumluluğunda bulunan Sayın Asil Nadir'in, sağlık ve temizlik haklarının dahi yerine getirilmediği cezaevi şartlarında tutulduğu gözlemlenmiştir. Türkiye'ye ve Kuzey Kıbrıs'a yaptığı yatırımlar; zimmetine para geçirme kabul edilip, bu asılsız iddia ve suçlamayla durumunun haksız değerlendirilip, yargılanması ve kararın da oldu bittiye getirtilmesi zaten üzüntü konusuyken, Sayın Asil Nadir'in hapishanede yaşadıkları hepimizi üzmektedir. İngiliz Mahkemesi ve İngiliz makamları, geçmişte İngiltere'ye olağanüstü maddi destekler de sağlamış olan yurttaşı sayın Asil Nadir'i, Londra'da cinayet, gasp, tecavüz gibi adi hükümlülerin barındırıldıkları Belmarsh Hishanesinde yatırmaktadır. Normal olarak Sayın Asil Nadir'in siyasi ve ticaret mağduru hükümlülerin bulunduğu bir hapishane ortamında insan haklarına saygılı koşullarda barındırılması gerekmektedir. Sağlık ve yaşam hakları endişe verici durumdadır. Öncelikle Sayın Asil Nadir'in mevcut Hapishane koşullarının düzeltilmesini istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti de Sayın Asil Nadir'e sahip çıkmalıdır. Asil Nadir'in Türkiye'deki dostları olarak; Sayın Nadir'in cezasını Türkiye'de, özellikle Ege'de ya da İzmir'de çekmesi için Sayın Başbakanımızın ve Adalet Bakanımızın İngiltere Hükümetiyle temas kurmasını arz ve rica ediyoruz. Sayın Asil Nadir'in İngiltere'deki hapishane koşullarının düzeltilmesini acilen istiyoruz. Sayın Asil Nadir'in mevcut sıkıntılarının düzeltilmemesi durumunda; İngiltere'nin İzmir, İstanbul ve Ankara'da ki diplomasi temsilcilikleri önünde tepki ve protesto eylemleri başlatacağımızı duyuruyoruz." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Asil Nadir'e Cezaevinde Dayağa İzmir'den Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement