Asker ve Polis Anneleri Gelin El Ele Verelim - Son Dakika
Güncel

Asker ve Polis Anneleri Gelin El Ele Verelim

Asker ve Polis Anneleri Gelin El Ele Verelim

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, şehit polis ve asker ailelerine, 'barış sürecine' katkıda bulunmaları çağrsında bulundu.

10.03.2013 18:28  Güncelleme: 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, şehit polis ve asker ailelerine, 'barış sürecine' katkıda bulunmaları çağrsında bulundu.

Antalya Kadın Dayanışma Merkezi, Halkların Dayanışma Merkezi ve BDP Antalya İl Örgütü'nün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği şenliğe BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan da katıldı. Şenlik, yaklaşık 2 bin kadının Aydın Kanza Parkı'ndan başlattığı yürüyüşle başladı. Yavuz Özcan Parkı'na kadar yürüyen kadınlar, ellerinde 'Aile değil kadınız, feminist isyandayız', 'Bedenime dokunma', 'Kadın kıyımına son' yazılı dövizler taşıdı.

Burada yapılan basın açıklamasında, erkek egemen devlette kadınlara tek adres olarak 'aile'nin gösterildiği belirtilirken, "AKP eliyle kadından uzaklaştırılan Aile Bakanlığı, kadınları şiddetten korumak yerine aileyi koruma ve güçlendirme programları yapıyor. Taciz ve tecavüzler giderek yaygınlaşıyor" denildi.

Grup, daha sonra kadın şenliğinin düzenleneceği Şarampol Caddesi'ndeki Doğkan Düğün Salonu'na doğru yürüyüşe geçti. Bu yürüyüş sırasında bazı evlerden Türk bayrakları sallanarak grubun protesto edildiği gözlendi. Zaman zaman sataşmaların da yaşandığı yürüyüş, Doğkan Düğün Salonu'nda son buldu.

FRANSA'DA ÖLDÜRÜLEN KADIN PKK'LILARI ANDI

Salondaki şenlikten önce söz alan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, 8 Mart'ın bir tekstil fabrikasında daha iyi koşullarda çalışmak için ölen 129 kadına adanmış bir gün olduğunu hatırlatarak, "Biz de bu 8 Mart'ı, yaşamını halkının özgürlük mücadelesine adayan, direnişin sembolü Sakine Cansız'a, Fidan Doğan'a, Leyla Söylemez'e adadık" diye konuştu.

'ASKER VE POLİS ANNELERİ, GELİN ELELE VERELİM'

Barış mücadelesi yapan annelerin önünde hiçbir gücün duramayacağını da söyleyen Nursel Aydoğan, şöyle dedi:

"Biz kadınlar barışın öncülüğünü yapacağız. Alanlarda meydanlarda olacağız. Bu savaşlarda sadece biz Kürt kadınları evlatlarımızı yitirmedik. Bu anlamsız savaşta yaşamlarını yitiren asker ve polis anneleri, gelin hep birlikte el ele verelim. Bu çatışmaya 'dur' diyelim. Biz ellerimizi uzatıyoruz. İşte Antalya'da savaşın acılarını en çok çekmiş bir kentteyiz. Yüzlerce asker annesinin bu şehirde çocuklarını yitirdiğini duyuyoruz. Gelin bu fırsatı hep birlikte değerlendirelim. Bu barış neredeyse Türkiye'nin yüzde 80'i tarafından kabul edildiyse, bundan vazgeçmeyelim. Biz kadınlar adımız ırkımız, Türk, Kürt, Azeri kadınları bir araya geleceğiz, barışın öncülüğünü yapacağız."

DHA-Antalya - Ömer ERDEM

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Asker ve Polis Anneleri Gelin El Ele Verelim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement