Askerler Mehter Marşıyla Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Askerler Mehter Marşıyla Yürüdü

Manisa 1. Piyade Eğitim Tugayı'nda üç haftalık temel askerlik eğitimini tamamlayan askerler, resmi geçit törenini mehter marşı eşliğinde gerçekleştirdi.

09.01.2015 15:52  Güncelleme: 16:02

Manisa 1. Piyade Eğitim Tugayı'nda üç haftalık temel askerlik eğitimini tamamlayan 1994/4 tertip ve 357. kısa dönem askerler, resmi geçit törenini mehter marşı eşliğinde gerçekleştirdi.

EĞİTİMİNİ TAMAMLAYAN ASKERLER YEMİN ETTİ

Asker ailelerinin büyük ilgi gösterdiği yemin töreni sonrası askerler ve ailelerin buluşmasında duygu dolu anlar yaşandı. Manisa 1. Piyade Eğitim Tugayı'nda üç haftalık temel askerlik eğitimini tamamlayan 1994/4 tertip ve 357. kısa dönem askerler, düzenlenen törende yemin etti. Tugay Komutanlığı, 2 bin 792'si kısa dönem ve 923'ü 1994/4 tertip askerlerin yemin etme törenini basın mensuplarına açtı.

Törene, Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce ailenin yanı sıra Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Aydın Valisi Erol Eryıldız, Eğitim Tümen Komutanı Tümgeneral Mustafa Özsoy ve 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan ve askerler katıldı.

TÖREN İSTİKLAL MARŞI İLE BAŞLADI

Piyade Eğitim Tugayı'nda düzenlenen tören İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Askerler yemin ederken, aileler çocuklarının yemin törenini telefon kameralarına kaydetme yarışına girdi. Genç bir adamın ise Atatürk'ün portresinin altında uzanarak o anları telefonu ile kaydetmesi dikkat çekti.

BAŞARILI OLAN ASKERLERE TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

Yemin töreninin ardından Tugaya ilk katılan ve eğitim süresince başarılı olan askerlere takdir ve teşekkür belgesi verildi. Önceki yıllarda askerlik eğitimini Manisa 1. Piyade Eğitim Tugayı'nda yapan ve şu an oğulları da askerlik görevini Manisa 1. Piyade Eğitim Tugayı'nda yapan 71 askerden törene katılan 28 askerin babasına çeşitli hediyeler verildi. Törende askerin yaptığı silahsız gösteri ise aileler tarafından alkış alırken, kısa dönem er Ufuk Yılmaz, tüm askerler adına bir konuşma yaptı.

"TÜRK ASKERİ VE MEHMETÇİK OLMAK BİR ONU"

Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan ise yaptığı konuşmada, askerlerin yaptığı yemin ile vatanına, milletine canlarını, kanlarını feda etme sözü verdiklerini söyledi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nin dünyanın en güçlü silahlı kuvvetlerinden biri olduğunu dile getiren Arslan, Türk askeri ve Mehmetçik olmanın bir onur olduğunu kaydetti. Arslan, yemin eden bütün askerlerin vatanı ve milleti için iyi birer asker olacaklarına inandığını ifade etti.

TÖREN GEÇİŞİNİ ASKERLER MEHTER MARŞI İLE YAPTI

Konuşmanın ardından tören geçişi düzenlendi. Askerlerin tören geçişini mehter marşı ile yapması aileleri tarafından beğenildi. Tören sonunda Türkiye'nin dört bir yanından gelen aileler, çocuklarıyla buluşmak için askerlerin arasına girince ortaya renkli görüntüler çıktı. Ailelerin ve çocuklarıyla buluşmasında duygulu anlar yaşandı. Askerlerin kimisi baba ve annesine sarılarak, kimisi eşi ve nişanlısına, sevdiğine sarılarak, kimisi de çocuklarını kucağına alarak hasret giderdi. Asker evlatlarıyla buluşan anne, baba ve eşler gözyaşlarına hakim olamadı.

Askerler Mehter Marşıyla Yürüdü
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Askerler Mehter Marşıyla Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement