Bandırma'da Aşklarını Köprüye Kilitliyorlar - Son Dakika
Güncel

Bandırma'da Aşklarını Köprüye Kilitliyorlar

Avrupa ülkeleri ile Rusya ve Çin'de köprülere asılan "aşk kilitleri", Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki "Aşk Köprüsü"nde de görülmeye başlandı.

06.04.2015 11:47  Güncelleme: 15:13

Almanya, Fransa ve İtalya gibi bazı Avrupa ülkeleri ile Rusya ve Çin'de köprülere asılan "aşk kilitleri", Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki "Aşk Köprüsü"nde de görülmeye başlandı. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İstanbul Boğaz Köprüsü'ne benzerliğinden dolayı ilçe halkı kadar bölgeye gelen turistlerden de ilgi gören Bandırma'daki "Aşk Köprüsü", son dönemlerde "aşk kilitleri"yle dikkati çekiyor.

Sevgililerin ve yeni evli çiftlerin adeta vazgeçilmez merkezlerinden olan Bandırma sahil bandındaki köprünün korkuluk demirlerinde asılı kilitlerin sayısı, birçok kişi için anlamsız olsa da giderek artıyor. Son yıllarda Almanya, Fransa ve İtalya gibi bazı Avrupa ülkeleri ile Rusya ve Çin'de köprülere asılan "aşk kilitleri"nin benzerlerinin görüldüğü Aşk Köprüsü, her gün çok sayıda sevgili ve yeni evlenen çiftin uğrak yeri oluyor. Köprüye gelen çiftler, yanlarında getirdikleri, üzerlerinde isimleri yazan kilitleri takıp anahtarlarını denize atıyor ve böylece aşklarını sonsuza kadar kilitlediklerine inanıyor. Önceden sadece manzara fotoğrafının çekildiği köprüde son aylarda fotoğraf karesine aşk kilitleri de giriyor.

"Köprü için İstanbul ve Bursa'dan bile gelen var"

Köprü ayaklarında balık ekmek satan esnaf Turan Çavdar, köprünün giderek ünlü olduğunu belirterek, asma kilit için İstanbul ve Bursa'dan bile gelenlerin olduğunu söyledi. Bandırma Belediyesi ekiplerinin, aralıklarla temizlik yapmasına rağmen kısa sürede köprü korkuluklarının tekrar asma kilitlerle dolduğunu anlatan Çavdar, "Bence köprüde çevre kirliliği oluşuyor. Ancak bu durumu sevgili ve yeni evlenen çiftlere anlatmak güç. Belki gelecekte önemli bir turizm aracı olacak" dedi.

Bandırma\'da Aşklarını Köprüye Kilitliyorlar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bandırma'da Aşklarını Köprüye Kilitliyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement